ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κοτόπουλο μπλανκέτ


Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και ξεκοκκαλισμένα), σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
50 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 ml λευκό κρασί
150 - 200 ml ζωμός κοτόπουλου


Διαδικασία

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο, ίσα να αλλάξει χρώμα, χωρίς να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο - λίγο το ιδιότυπο αυγολέμονο, ανακατεύοντας με κουτάλα.

Εάν χρειαστεί, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο, ίσα να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει. Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα. Μπορεί να σερβιριστεί με πλιγούρι ή άγριο ρύζι.

Τι πίνουμε Λευκό κρασί φυσικά, ένα Chardonnay ή ένα χαρμάνι που να βασίζεται σε αυτό.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 


Tags: Κοτόπουλο μπλανκέτ, γαστρονόμος, ομορφιά, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • σχολιάστε

Κοτόπουλο με σουσάμι

  • σχολιάστε

Κυκλαδίτικη φασολάδα με λιαστές ντομάτες, πορτοκάλι και μυζήθρα

  • σχολιάστε

Χειμωνιάτικο τουρλού, αυγοκομμένο

  • σχολιάστε

Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 ειδών τυριά

  • σχολιάστε

Πιλάφι με κάστανα, σταφίδες, βολβούς και κοκκάρια

  • σχολιάστε

Σούπα με σελινόριζα, κολοκύθα και μήλο

  • σχολιάστε

Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό και μοντέρνο

  • σχολιάστε

Ανατολίτικος κόκορας γεμιστός με ξερά φρούτα και πορτοκαλένια σάλτσα

  • σχολιάστε

Μαύρος χοίρος με κόκκινο λάχανο, δαμάσκηνα, κόκκινο κρασί και λικέρ πικραμύγδαλο

  • σχολιάστε

Sauerbraten - το «ξινό» μοσχάρι της Γερμανίας