Κυρίως πιάτα

Συνταγή: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 10' Χρόνος: 1 ώρα + 10' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 4.00€

Υλικά

250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
2 καρότα, χοντροτριμμένα
1 μικρή καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε)
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα της Ζίτσας.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές