Κυρίως πιάτα

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Θράψαλο με κουρκούτι μπίρας


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Τηγανητά καλαμαράκια δια χειρός του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 5'
Χρόνος: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 10.00€

Υλικά

1 κιλό θράψαλα, σε ροδέλες
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κορν φλάουρ
7 γρ. αλάτι
350 ml μπίρα
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα θράψαλα στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές