Γλυκά

Επιμέλεια: Γαστρονόμος

Μπανανοσοκολάτα με άνθος αραβοσίτου και έτοιμο ζελέ


  • Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

    Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

Μερίδες: 8 Προετοιμασία: 40' Χρόνος: 10' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 7.00€


Υλικά

2 φάκελοι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου) + 4 κουτ. σούπας, για το ράντισμα των μπισκότων
ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
1 κουτί ζελέ μπανάνα σε οικογενειακό μέγεθος
1½ πακέτο σοκολατένια, μαλακά, στρογγυλά μπισκότα (τύπου Soft Kings)
2 μπανάνες

Διαδικασία

Φτιάχνουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αφήνουμε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα γυάλινο σκεύος. Τα ραντίζουμε με τις 4 κουταλιές γάλα. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Απλώνουμε από πάνω το ελαφρώς πηγμένο ζελέ.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές, γλυκά