Ορεκτικά

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

Στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα


  • Φωτογραφία: Jessica Morfis

    Φωτογραφία: Jessica Morfis

Στραπατσάδα ή καγιανάς. Όπως και να το λέτε σημασία έχει το αποτέλεσμα στο πιάτο μας.

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 14' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 8.00€

Υλικά

300 γρ. βλίτα, καλά πλυμένα
6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, τριμμένο
100 γρ. φέτα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, την πιπεριά και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει η στραπατσάδα, αλλά να παραμείνει ζουμερή. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Στό ποτήρι μας σερβίρουμε έναν δροσερό ορεινό Ροδίτη.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)