NEWS

Η Αθηνά Λοϊζίδου επιμελείται το μενού των ΜΟΤΥ17

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την 16η απονομή των βραβείων Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2017

    Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την 16η απονομή των βραβείων Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2017

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την 16η απονομή των βραβείων Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2017. Ο μακροβιότερος θεσμός βραβεύσεων στην Κύπρο, που ήδη μετράει 16 χρόνια, αναμένεται να μας εντυπωσιάσει και φέτος.

Τόσο η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall στη Λευκωσία, όσο και το μενού που επιμελείται η Αθηνά Λοϊζίδου, θα έχουν αέρα Oscar.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Αθηνά Λοϊζίδου η οποία μας δήλωσε:

''Τα υλικά γι’ αυτό το ιδιαίτερο μενού είναι υλικά από τον τόπο μας και που αγαπώ τόσο πολύ. Η έμπνευση μου είναι η Κύπρος και οι θησαυροί της κουζίνας μας. Προσπάθησα να συνδυάσω την gourmet κουζίνα με την παράδοση μας. Ωστόσο επειδή διανύουμε περίοδο νηστειών, ετοιμάζω και νηστίσιμες γευστικές προτάσεις για τους καλεσμένους μας. Για αρχή, συνταγές για σούπα. Η πρώτη με κυπριακό σπανάκι και φέτα. Δυο υλικά που χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου και που λατρεύω ιδιαίτερα’’.

Η νηστήσιμη πρόταση περιλαμβάνει λουβάνα με ένα twist. Συγκριμένα, έφτιαξα μια σούπα που συνδυάζει ένα παραδοσιακό υλικό με ένα μοντέρνο, το γάλα καρύδας.

Ακολουθούν τα ντακάκια μου με αβοκάντο και γαρίδες καθώς και ψωμί κουλούρι σε φρυγανιά με το γνωστό μου πατέ με κουμανταρία και απόσταγμα από σύκο.

Το κυρίως πιάτο είναι ένα κριθαρότο με καλαμάρι και λάδι τρούφας, ένας ακόμη συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου υλικού.

Γι’ αυτούς που δεν νηστεύουν έχουμε ετοιμάσει ψαρονέφρι σε σος κουμανταρίας, συνοδευόμενο με πουρέ από κολοκάσι της Σωτήρας.

Για γλυκό επιλέξτε ανάμεσα σε παραδοσιακό χαλβά κατσαρόλας με αμύγδαλα και γλυκό περγαμόντο και μους σοκολάτας''.

 


Tags: Αθηνά Λοϊζίδου, ΜΟΤΥ17, Μan of the year, πιάτα, Royal Hall

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)