FOOD & DRINK

Πού θα πιείς καλό freddo στην Αθήνα;


Τα σαραντάρια χτυπούν κόκκινο και ένας παγωμένος freddo μέσα στον καύσωνα μοιάζει σχεδόν με όαση. Και παρά το γεγονός ότι ό-λ-ο-ι κάνουν freddo λίγοι είναι οι καλοί…

Taf Coffee Shop 
Kέντρο
Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9
Κατηγορία από μόνο του. Ο Γιάννης Ταλούμης, από τους λίγους coffee expert στην Ελλάδα, δημιούργησε την νέα κουλτούρα του καφέ φέρνοντας ποικιλίες άγνωστες σε πολλούς. Aπό τα χαρμάνια των εσπρέσο του προμηθεύεται όλη η πόλη ενώ εκπαιδεύει τους μπαρίστας που κάνουν καριέρα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα αναδείχτηκε στα 21 coffee shops που πρέπει απαραίτητα να επισκεφτείς στην Ευρώπη.

Kudu Workshop
Γκάζι
Βουτάδων 28
Aφιξη λίγων μόλις ημερών στο πρώτο all day cafe της ομάδας Κudu Coffee Roasters που εισάγει μερικούς από τους καλύτερους specialty καφέδες της Αθήνας. Βιομηχανικό design και χώρος που έχει στηθεί σαν πραγματικό εργαστήριο: cupping room για γευσιγνωσίες και δοκιμές και roasting room για το καβούρντισμα των κόκκων. Η λογική είναι να σε μυήσουν στην εμπειρία του καφέ και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Μπορείς να κάτσεις στη βεράντα για να απολαύσεις τον καφέ σου επιτόπου αλλά παίρνεις και για το σπίτι. Στην πιάτσα της Βουτάδων στο Γκάζι αλλά από την ήρεμη πλευρά(και ναι, όλα τα βραβεία που θα δεις στα ράφια είναι από πρωτιές στο διαγωνισμό Barista)

Mind The Cup
Περιστέρι
Αιμ. Βεάκη 29
To καλύτερο καφέ των δυτικών και ένα από τα καλύτερα του κόσμου αφού περιλαμβάνεται στα 25 coffee shop του πλανήτη σύμφωνα με το buzzfeed. Eμμονή με τις ποικιλίες του καφέ, μπάριστες που σαρώνουν στους διαγωνισμούς και φανατικό κοινό που περνάει για τον εσπρέσο και για να κάνει προμήθειες για το σπίτι. Νεουορκέζικο ντεκόρ και πολύ νεανικό κοινό σε ένα από τα πιο δυνατά στέκια

Dizer by Qahwa
Πεύκη
Ηρώων Πολυτεχνείου 2
Νέα άφιξη και κρυμμένο διαμάντι όσο αφορά τις ποικιλίες του καφέ. Εξαιρετική γνώση, επιλεγμένοι baristas, ωραίο design με vintage κομμάτια-δίσκοι βινυλίου και Σίντι Λόπερ-και κόσμος που έρχεται για να δοκιμάσει καθημερινά και νέα είδη. Εκτός από τον καφέ που είναι σπεσιαλιτέ, κρασιά μικρών παραγωγών, ελληνικές μπύρες μικροζυθοποιίας, home made γλυκά και εύκολα πιάτα. Από τα λίγα που τιμούν την δέσμευση για χώρους μη καπνιζόντων.

CoffeeLab
Παγκράτι
Φιλολάου 69
Ένα από τα νέα καταστήματα της αλυσίδας Coffee Lab που δημιούργησε ο βραβευμένος barista Στέλιος Ρουμελιώτης αφιερωμένα αποκλειστικά στους specialty καφέδες τρίτου κύματος. Σπάνιες ποικιλίες, σωστό καβούρντισμα, άψογη τέχνη από το κόψιμο στο ποτήρι. Παίρνεις τον καφέ σου για το σπίτι αλλά το πίνεις και επιτόπου σε ένα new age χώρο.

Warehouse
Εξάρχεια
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21
Coffee/wine bar στη γωνία της Βαλτετσίου που έχει φανατικό κοινό. Βιομηχανικό design, μοναστηριακά τραπέζια, συλλογές από μεταποιημένα έπιπλα, εμμονή στις ποικιλίες καφέ για το πρωί και ωραία πιάτα για ένα γρήγορο μεσημεριανό πέρασμα. Η λίστα του κρασιού περιλαμβάνει μικρούς ελληνικούς αμπελώνες αλλά και σπάνια malts ενώ τα κοκτέιλ του Αχιλλέα Καραουλάνη φέρνουν μια αύρα μεσοπολέμου. Τις Κυριακές γεμίζει από τις 12 μέχρι τις 4 για brunch. Aπό εκείνα τα μαγαζιά που θα συναντούσες στο Σόχο και θα γινόσουν αμέσως φαν. Προσοχή, προσοχή! Είναι από τους λίγους χώρους όπου πραγματικά το κάπνισμα δεν επιτρέπεται.

 


Tags: freddo, wiz, Αθήνα