ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νάντια Μπουλέ: Πιο όμορφη από ποτέ!

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Διανύει την πιο ώριμη φάση της ζωής της.

    Διανύει την πιο ώριμη φάση της ζωής της.

  • Φωτογραφημένη από τον Γιώργο Καλφαμανώλη.

    Φωτογραφημένη από τον Γιώργο Καλφαμανώλη.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αρτσίτα

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για εσένα;
Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά γιατί ήταν γεμάτη μιούζικαλ. Μάλιστα το περαμσένο καλοκαίρι έκανα το ταξίδι που τόσο επιθυμούσα, στη Νέα Υόρκη, όπου και έκανα μαθήματα για μιούζικαλ. Έμεινα εκεί δύο μήνες και η χρονιά σημαδεύτηκε αρκετά από αυτό, ενώ επιστρέφοντας έκανα το «Nine» που είναι μία από τις καλύτερες δουλειές μου.

Θα έμενες μόνιμα στη Νέα Υόρκη;
Θα μου ήταν κάπως δύσκολο. Οι ρυθμοί σε αυτή την πόλη είναι τόσο έντονοι και απάνθρωποι που δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να προσαρμοστώ. Αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα θα ξαναπήγαινα για να μείνω.

Υπάρχει αξιοκρατία στην Αμερική ή συμβαίνει ό,τι και στην Ελλάδα που τα… κονέ παίζουν μεγάλο ρόλο;
Προσωπικά θεωρώ πως οι άνθρωποι που κάνουν καριέρα και έχουν διανύσει μια μεγάλη πορεία το έχουν καταφέρει με την αξία τους, τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει μέσα σ’ ένα χώρο για πολύ καιρό. Μπορεί να σε κρατήσει για λίγο, αλλά το να είσαι πολύ επιτυχημένος δεν μπορεί να σ’το εξασφαλίσει καμία παρέα και κανένα κονέ. Ακόμα και στην Ελλάδα που έχουμε ένα δικό μας τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, που είναι όμως πολύ κουραστικός.

Βρέθηκες στη Νέα Υόρκη σε μια περίοδο που στην Ελλάδα έκλεισαν οι τράπεζες και υπήρχε πολιτικός αναβρασμός. Πώς το αντιμετώπισες όλο αυτό από το εξωτερικό;
Δεν ήταν εύκολο, από την άποψη ότι δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις κάρτες
μου και δεν είχα μαζί μου μετρητά, καθώς εκεί όλα λειτουργούν με πλαστικό χρήμα. Μιλούσα με τους δικούς μου ανθρώπους στην Ελλάδα και ήταν όλοι σε πανικό. Επίσης έχω φίλους και συνεργάτες που μέσα στα capital controls καταστράφηκαν οικονομικά και ήταν πολύ στενάχωρο να το παρακολουθώ όλο αυτό από μακριά, τόσο για την οικογένειά μου όσο και για τη χώρα μου.

Πρωταγωνίστησες στο «Nine», σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που είδαν οι Αθηναίοι φέτος. Τελικά το μιούζικαλ είναι αυτό που σου ταιριάζει απόλυτα;
Το μιούζικαλ είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο είδος, αλλά ναι, με εκφράζει ολοκληρωτικά.

Αν σου έλεγα να διαλέξεις μεταξύ τηλεόρασης, θεάτρου/μιούζικαλ ή τραγουδιού;
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαλέξω και το θεωρώ και πασέ να σου πω την αλήθεια να με ρωτούν τι θα επέλεγα. Κάνω αυτό που αγαπώ στις συνθήκες που πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και δεν βάζω u964 ταμπέλες. Παράλληλα με τις πρόβες που έχω ξεκινήσει για το «Sweet Charity» θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες και το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Love me silently tonight», από τους Gad. Είναι μια αγγλόφωνη μπαλάντα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτή τη συνεργασία.

Η τηλεόραση έχει τελειώσει για σένα;
Όχι, δεν έχει τελειώσει. Επειδή δεν έκανα κάτι τηλεοπτικά τον τελευταίο χρόνο δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακάνω. Ούτε αυτό σημαίνει πως κάθε σεζόν πρέπει να κάνω κάτι. Απλά μ’ αρέσει να κάνω πράγματα όταν οι συνθήκες είναι σωστές.

Ιδανικά σε τι concept θα σου άρεσε να επιστρέψεις;
Σε κάτι που θα με εξέφραζε και θα συμμετείχα σε αυτό και δημιουργικά, πέρα από την παρουσίαση.

Σε μια ενημερωτική εκπομπή ας πούμε θα συμμετείχες;
Δεν μπορώ να σου απαντήσω υποθετικά, η ενημέρωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ειδικά αυτήν την περίοδο.

Είσαι ένα από τα πρόσωπα που δέχτηκαν αυστηρή κριτική από τα media στο παρελθόν. Πώς το αντιμετώπισες όλο αυτό που συνέβαινε;
Είναι λίγο παλιό όλο αυτό. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και να σου πω την αλήθεια δεν είναι κάτι που έχω μέσα μου σαν εκκρεμότητα. Νιώθω ευγνώμων για τον τρόπο που ο κόσμος και τα Μέσα με έχουν δεχτεί στο κομμάτι του μιούζικαλ. Δεν σκέφτομαι το παρελθόν.

Παρακολουθώντας τηλεόραση στην Αμερική ένιωσες πως η Ελλάδα είναι «πίσω» σε αυτό το κομμάτι;
Είναι διαφορετική! Η αλήθεια είναι πως οι Αμερικάνοι έχουν κάνει την τηλεόραση επιστήμη. Όμως υπάρχουν και προγράμματα εκεί που δεν μ’ αρέσουν καθόλου, που θεωρώ ότι είναι πίσω. Έχει κάποια βάρβαρα ριάλιτι και κάποιες εκπομπές όπου ο κόσμος ξεφτιλίζεται. Όμως υπάρχουν και άλλες εκπομπές που οι παραγωγές είναι συγκλονιστικές και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον τηλεθεατή είναι υπέροχος. Τα γνωστά πρόσωπα που πηγαίνουν εκεί είναι ακομπλεξάριστα και ο κόσμος έχει συνηθίσει σε αυτό το «τσαλάκωμα», συγκριτικά με εδώ που αν κάποιος βγει στην τηλεόραση και πει όλα αυτά που αποκαλύπτουν εκείνοι θα πέσουν να τον φάνε. Το κοινό είναι διαφορετικά εκπαιδευμένο.

Είχε γίνει ένα θέμα συζήτησης στην Ελλάδα σχετικά με τα κιλά σου. Σε απασχόλησε όλο αυτό που ειπώθηκε;
Είχα απαντήσει σε εκείνη τη φάση γιατί θεώρησα πως ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν προσέβαλλε όλες τις γυναίκες και όχι μόνο εμένα. Αλλά από εκεί και πέρα δεν έδωσα παραπάνω σημασία.

Πώς έχεις καταφέρει να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της διασημότητας;
Αυτό ξεκινά από το γεγονός ότι δεν θέλω να εκθέτω την προσωπική μου ζωή. Από εκεί και πέρα ο τρόπος που κινούμαι στην καθημερινότητά μου είναι τέτοιος που δεν προκαλεί την περιέργεια γύρω από αυτό
το κομμάτι. Είναι συνειδητή επιλογή. Και προφανώς προσέχω πώς κινούμαι.

Παλιά θεωρείς πως ήσουν απρόσεκτη σε αυτόν τον τομέα;
Όχι, δεν θεωρώ πως έχω υπάρξει απρόσεκτη. Απλά ήμουν σε πρωινή τηλεοπτική ζώνη, που τραβά όλα τα φώτα πάνω της και ήταν πολύ πιο δύσκολο να το ελέγξω. Ήμουν και πιο μικρή, οπότε δεν είχα και την αντίστοιχη εμπειρία.

Αυτή την περίοδο είσαι ερωτευμένη;
Μετά τις παραπάνω ερωτήσεις πιστεύεις ότι θα σου απαντήσω σ’ αυτό το ερώτημα; (γέλια)

Οκ, σεβαστό. Θα ήθελες να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια;
Φαντάζομαι πως όταν θελήσω θα τοκάνω, οπότε για να μην το έχω κάνει πάει να πει πως δεν το έχω θελήσει μέχρι τώρα.

Τελικά ένα παιδί χρειάζεται μόνο αγάπη για να μεγαλώσει; Ποια η άποψή σου για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Αυτό το θέμα είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό. Η υιοθεσία είναι ένα βήμα παρακάτω από το σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο εγώ είμαι υπέρ και είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει καιρό. Το θέμα της υιοθεσίας είναι πιο περίπλοκο. Αν με ρωτάς σε ανθρώπινο επίπεδο τώρα, αν είμαι υπέρ ένα παιδί που ζει στο ορφανοτροφείο να αγαπηθεί και να μεγαλώσει από δύο ανθρώπους ακόμη και του ιδίου φύλου, θα σου πω ναι. Αλλά είναι σύνθετο θέμα δεν είναι κάτι που απαντιέται με ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Η Ελλάδα και η Κύπρος προχώρησαν στη θέσπιση συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, όμως οι αντιδράσεις της εκκλησίας ήταν έντονες. Ποια η δική σου γνώμη;
Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την εκκλησία, γιατί αυτόν τον ομοφοβικό λόγο χρησιμοποιεί όλα αυτά τα χρόνια και αυτή τη στάση τηρεί. Αν με βρίσκουν σύμφωνες θα σου πω όχι, καθώς τις βρίσκω πολύ οπισθοδρομικές. Όμως δεν περίμενα να ακούσω κάτι άλλο.

Περιποιείσαι τον εαυτό σου;
Επειδή είμαι από μικρή στον χώρο ξέρω τα βασικά πράγματα, δηλαδή πώς να βάφομαι για φωτογραφήσεις και για παραστάσεις. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και τα ψεύτικα αποτελέσματα ούτε θέλω να φαίνομαι πολύ μεγαλύτερη. Όταν είμαστε μικροί θέλουμε να φαινόμαστε μεγαλύτεροι και διαπιστώνω πόσο χαζό είναι όλο αυτό. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχω υιοθετήσει πιο φυσικό μακιγιάζ και στυλ.

Έχεις ταμπού με τις πλαστικές επεμβάσεις; Δηλαδή αν έκανες θα το αποκάλυπτες;
Δεν έχω κανένα ταμπού. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει κάτι που τον ενοχλεί και μπορεί, ας το κάνει. Η υπερβολή είναι που ενοχλεί νομίζω, δηλαδή να γίνεσαι άλλος. Όμως είμαι υπέρ. Απλά δεν θεωρώ ότι κάποιος πρέπει αναγκαστικά να το αποκαλύψει. Τώρα αν κάνει κάτι υπερβολικό και φαίνεται, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς (γέλια). Εμείς που ξεκινήσαμε μικροί και υπάρχουν φωτογραφίες από το παρελθόν μας δεν μπορούμε να κρύψουμε πολλά.

Σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση. Φυσικά και με έχει επηρεάσει πάρα πολύ, όπως και όλους στον χώρο μας. Καθυστερούνται πληρωμές, πολλές φορές δεν πληρωνόμαστε καν, έχουμε χάσει πολλά λεφτά και έχουν πέσει πολύ οι αμοιβές.

Δεν υπάρχει χώρος για όνειρα; Πιστεύεις ότι είναι καταδικασμένη η νέα γενιά;
Καταδικασμένη δεν θα έλεγα ακριβώς, αλλά νιώθω ότι αδικείται η νέα γενιά που δραστηριοποιείται. Δηλαδή η γενιά που είναι στα φόρτε της, που έχει όρεξη για δουλειά, που θέλει να κάνει πράγματα, που είναι δημιουργική. Στην καλύτερη φάση της «τρώει ξύλο» και φεύγει στο εξωτερικό, και να σου πω την αλήθεια το ίδιο θα έκανα αν ήμουν είκοσι χρονών και ξεκινούσα τώρα.

Ποια είναι τα δικά σου όνειρα για το μέλλον;
Η αλήθεια είναι πως το μιούζικαλ με ενδιαφέρει πάρα πολύ, έχω κάνει focus σ’ αυτό και θα ήθελα να συνεχιστεί. Τα τελευταία χρόνια έχει «ανοίξει» το κομμάτι του μιούζικαλ στην Ελλάδα, σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε αυτό ούτε αντίστοιχη εκπαίδευση. Παρόλα αυτά τα νέα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα, έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να κάνεις διαφορετικά πράγματα και είναι ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες. Δική μου επιθυμία είναι να εδραιωθεί το μιούζικαλ στην Ελλάδα και να κάνω και εγώ όσο το δυνατόν περισσότερα.


Tags: Νάντια Μουλέ, musical, μιούζικαλ, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)