kallivoka

Food pairing με κοκτέιλ


Το Food Pairing είναι ίσως ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα στον τομέα του κοκτέιλ.  Από την μία ζούμε στον πυρετό του ταιριάσματος ενός μενού με κοκτέιλ, την ίδια ώρα που επώνυμοι bartender και γευσιγνώστες το θεωρούν εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο και συχνά όχι πετυχημένο. Υπάρχουν όμως κανόνες που καθοδηγούν ένα πετυχημένο food pairing;

Η ομάδα του Bitterbooze, σε συνεργασία με το μοναδικό προϊόν Metaxa, παρουσιάζει την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Foodpairing®, την επιστημονική μέθοδο, η οποία επεξηγεί πως συνδέονται μεταξύ τους τα υλικά, σύμφωνα με τις αρωματικές τους ενώσεις. Τι είναι αυτό που επιτρέπει στα συστατικά να ταιριάξουν μεταξύ τους ενώ κάποια άλλα δείχνουν αταίριαστα; Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση πίσω από την εμπειρία της γεύσης μας;
Το Foodpairing® αποδεικνύει πως περισσότερο κι από τη γεύση, το κλειδί της αρμονίας των κοκτέιλ και των ποτών βρίσκεται στο άρωμα τους. Η πλατφόρμα του Foodpairing® (Foodpairing.com) χρησιμοποιείται από μπαρτέντερ, σεφ, ζαχαροπλάστες και οινοχόους από όλο τον κόσμο βοηθώντας τους να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, άγνωστα βότανα, μπαχαρικά και φυτά και να δημιουργήσουν πιο συναρπαστικά πιάτα και κοκτέιλ.
Ο Gegam Kazarian, ο επίσημος, επιστημονικός  συνεργάτης της Foodpairing®, στην Ισπανία, θα παρουσιάσει ένα συναρπαστικό, επιστημονικού επιπέδου, σεμινάριο στις 31 Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει  στις μεσογειακές γεύσεις. Το πεντάωρο αυτό σεμινάριο θα λάβει χώρα στο νέο, πανέμορφο χώρο του Root Art Space, (Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 21 0345 0003)
Ο Αρμένιος Γκεγκάμ Καζαριάν, πέραν του ότι είναι ένας παγκοσμίως διακεκριμένος μπαρτέντερ, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να προσφέρει μια συνολική εμπειρία σε όσους τον παρακολουθούν. Καθώς κατοικεί στο Αλικάντε της Ισπανίας και γνωρίζει σε  βάθος τα συστατικά της Μεσογείου, τα συγκαταλέγει πάντα στις δημιουργίες του. Κατέχοντας ήδη ένα πτυχίο στη βιολογία, καθώς και την επίσημη ιδιότητα του εκπαιδευτή του Foodpairing®, είναι βέβαιο πως θα «ταξιδέψει» τους συμμετέχοντες προσφέροντας τους μια  μεσογειακή εμπειρία γεύσεων, οι οποίες θα αποτυπωθούν και στα μοναδικά κοκτέιλ και φαγητά που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Master class.
Το σεμινάριο της 31ης Μαρτίου εγκαινιάζει ουσιαστικά τις δράσεις του Root Art Space, που σχετίζονται με  τη γεύση και θα κορυφωθούν με το μεγάλο Φεστιβάλ Γεύσης, μέσα στο Μάιο. Λεπτομέρειες για αυτό θα ακολουθήσουν σύντομα και από το BitterBooze, που με τη σειρά του, εγκαινιάζει μία ευρύτερη συνεργασία με την ομάδα του Alchemists’ Flavour Festival.
H ατζέντα του σεμιναρίου είναι η εξής:
•Τι είναι το Foodpairing®; Ενημέρωση σχετικά με την ιστορία, την επιστήμη και τις μαγειρικές επιρροές του Foodpairing®. Η σημασία του αρώματος ως προς το συνδυασμό γεύσεων, την επεξεργασία φαγητών και ποτών και τη δημιουργία συνταγών. (Περιλαμβάνει τεστ, δειγματισμό αρωμάτων, κτλ)
•Βαθύτερες ιδέες στα αρωματικά προφίλ συγκεκριμένων υλικών, αποσταγμάτων και συστατικών που θα αφορούν το μεσογειακό γευστικό προφίλ.
•Πώς να χρησιμοποιήσεις το Foodpairing® στη δουλειά σου. Εισαγωγή στο εργαλείο του Foodpairing®.
•Παρασκευή και παρουσίαση κοκτέιλ με τη λογική του Foodpairing®, καθώς και μοναδικών barfood που θα συνδυάζονται με τα κοκτέιλ.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ + ΦΠΑ.* Κάθε συμμετέχων σε αυτό θα αποκτήσει και μια Expert συνδρομή στο foodpairing.com για ένα μήνα. Στην τιμή
περιλαμβάνεται κι ένα ελαφρύ γεύμα (lunch break), το οποίο θα βασίζεται στην διατροφή Paleo, την οποία έχει ήδη υιοθετήσει το Root Art Space και στα καθημερινά του μενού
.Ώρα προσέλευσης: 11:30 πμ.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: yiannis@bitterbooze.com
*Το κόστος προκαταβάλλεται κατά τη δήλωση συμμετοχής.

 


Tags: Gegam Kazarian, Foodpairing®, bitterbooze, food pairing, Ντένη Καλλιβωκά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)