Χταπόδι ψητό στο φούρνο και σάλτσα από το ζουμί του
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μπακαλιάρος «τηγανητός» στο φούρνο
Αναμονή: 24 - 36 ώρες
Ριζότο λεμονάτο με καραβίδες ή γαρίδες
Μαγείρεμα: περίπου 25΄
Γαρίδες και σελινόριζα στο φούρνο με αρωματική σάλτσα
Ψήσιμο: 10΄
Γαύρος στο τηγάνι με τραγανή κρούστα
Ανοίγουμε τους γαύρους στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο, χωρίς να κόψουμε την πλευρά της ράχης. Ξαναδιπλώνουμε τις δύο πλευρές, δίνοντας στο γαύρο το αρχικό του σχήμα. Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.