FOOD & DRINK

Κλασικά γλυκά


  • Νοstalgia is back!

    Νοstalgia is back!

Για νουγκατίνα
Ελληνικόν
Κολωνάκι
Πατριάρχου Ιωακείμ 26

Αεράτη βάση με τριμμένο αμύγδαλο, αρωματική κρέμα πατισερί και αμυγδαλάκι για το τέλος για μια νουγκατίνα αφρό! Εχουν παράδοση και σε όλα τα κλασικά γαλλικά: μιλφέιγ, κανελέ, σαβαρέν, κοκ, σου Δανίας(με το κεράσι!), τρουφάκια και βέβαια, άπαιχτους μπεζέδες.

 

Για καριόκες
Παπαπαρασκευάς
Γλυφάδα
Παπανδρέου 13 και Λαζαρίδη

Το ξανθιώτικο καμάρι της καριόκας και στην Αθήνα. Κεράσματα τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο, ζαχαροπλαστική παλιάς σχολής με πραγματικό βούτυρο, αληθινή σοκολάτα και γεμάτη γεύση στο αμύγδαλο και γενναιοδωρία στις ποσότητες. Οι καριόκες είναι το μπεστ σέλλερ αλλά εξαιρετικά είναι και τα σοκολατένια νουγκά, τα πουράκια, τα ανώμαλα και το σιροπιαστό σαραγλί.

 

Για πάστα φλώρα
Lido
Παγκράτι
Xρεμωνίδου 35

Πολίτικη συνταγή: τριφτό μπισκότο με σπασμένο αμυγδαλάκι για βάση, παχιά στρώση μαρμελάδας βερίκοκο και λωρίδες ζύμης από πάνω. Κυκλοφορεί σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία. Εχει ωραία συλλογή και από τα λοιπά κλασικά: μπατόν σαλέ και βουτήματα κάθε είδους.

 

Για νεγράκια
Tάσος(Ο)
Γλυφάδα
Μαραγκού 6

Το πιο διάσημο ζαχαροπλαστείο των ν.π.(και όχι μόνο) για τα νεγράκια του. Κοκ με γέμιση σοκολάτα και επικάλυψη διπλής σοκολάτας σε ένα choco-fever που δεν έχει ενοχή. Ρετρό design, ιστορία από το 1955, η φωτογραφία του παππού Τάσου στο βάθος, τυρόπιτες με τα ταψιά, flashback στη Γλυφάδα της δεκαετίας του ΄60 όταν ακόμα ήταν εξοχή.

 

Για μπαμπάδες
Αθηναικόν
Νέο Ψυχικό
Μαντζάρου 1 και Εθνικής Αντιστάσεως

Ζαχαροπλαστείο 30 χρόνων που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Εδώ τηρείται ακόμα το πρωτόκολλο: όταν κάθεσαι στα τραπέζια του στρώνουν τραπεζομάντηλο, τα γκαρσόνια φορούν στολή και σου προσφέρουν τον καφέ με ωραίο κέικ. Σπεσιαλιτέ: κοκ και βέβαια, μπαμπάδες σε κυπελλάκι με ελαφριά σαντιγί. Για πολλά χρόνια στέκι των Μωραιτόπαιδων σε κοπάνα…

 

Για σεράνο
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros
Κολωνάκι
Ηροδότου 24

Bελούδινη, αφράτη, απλά θεική! Με ιταλική μαρέγκα για να έχει τον αέρα που χρειάζεται, σιροπιαστό παντεσπάνι με κονιάκ και το κερασάκι μαρασκίνο από πάνω. Τρως και δεν θέλεις να τελειώσει…


Tags: γλυκά, wiz, going out, Αθήνα