ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Όταν η θηλυκότητα συναντά την άρτια τεχνική του Στέλιου Κουδουνάρη


Το «ταξίδι» ως έννοια και διαδικασία είτε σε πραγματικό χρόνο είτε σε φανταστικό πλαίσιο, αποτελεί πηγή έμπνευσης της συλλογής του Στέλιου Κουδουνάρη για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2017.

Επιβάτης μια multi national, multi-ethnic γυναίκα που καλέιται να ορίσει την θηλυκή της πλευρά ανάμεσα από μνήμες του παρελθόντος και εικόνες του μέλλοντος. Ταξιδεύει στον χρόνο, από τον μεσαίωνα και την αναγέννηση μέχρι την belle epoque, τα 40ς αλλά και τον μοντερνισμό των 60ς και έρχεται σε σύγκρουση με το μεταμοντέρνο και το εικονικό. Μέσα από την κάψουλα του χρόνου η εξέλιξη των μεταμφιέσεών της δημιουργεί φαντασιωσικές εικόνες που αποτελούν έμπνευση για τον σχεδιαστή χωρίς να είναι προφανής. Μια αλληγορία ενός κατασκευασμένου Εικονικού Circus Μνήμης.

H αντιφατικότητα και η ποικιλία δένουν μια συλλογή γεμάτη ιδιαίτερα looks για τον Χειμώνα.Συνδυάζοντας δυναμικά, εκφραστικά total looks αλλά και μεμονομένα ρούχα-κλειδιά ο Στέλιος Κουδουνάρης παρουσιάζει μια συλλογή με μίνι φορέματα βαμπ αισθητικής, πλεκτά τοπ, πανωφόρια και φορέματα με χειροποίητα κρόσσια, φαρδιές ζακέτες και φετιχιστικά bondage τοπ.

Ο σχεδιαστής αρέσκεται στα δύσκολα και κάθε φορά πειραματίζεται με τα πατρόν του, εφαρμόζει τεχνικές υψηλής ραπτικής ακόμα και στα πιο απλά ρούχα, συνδυάζει πολλές και διαφορετικές υφές δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό αφήγημα. Κάθε του συλλογή είναι μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα που συμπεριλαμβάνει τόσο καθημερινά όσο και βραδυνά κομμάτια τα οποία επινοούν ξεχωριστές προσωπικότητες για κάθε περίσταση. Η αισθητική του παραμένει ανδρόγυνη αλλά κάθε χρόνο γίνεται και πιο αποκαλυπτική εναρμονισμένη με τη νέα σύγχρονη θηλυκότητα.

 


Tags: Στέλιος Κουδουνάρης, συλλογή, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17, looks

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)