ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

Trend Alert: Juicing VS Chewing


Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεσαι σε ένα ποτήρι φυσικό χυμό με διάφορα από τα αγαπημένα σου φρούτα, ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός. Άλλωστε γιατί να αντισταθείς; Ο χυμός έχει γίνει trend και πρωταγωνιστεί σε όλα μας το social media ως το απόλυτο, υγιεινό και γευστικό snack το οποίο σου προσφέρει πολλές βιταμίνες σε μόλις λίγες γουλιές. Είτε είναι στημένος ή smoothie, το σημαντικότερο που πρέπει να συζητήσουμε είναι η ζάχαρη!

Τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν περάσει από τον αποχυμωτή σου δυστυχώς δεν έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα συγκριτικά με το αν τα μασήσεις! Όλη η μαγική φυτική ίνα που σε χορταίνει και σε βοηθάει με την διατήρηση ενός υγειούς δείκτη μάζας σώματος έχει πλέον πολτοποιηθεί. Επίσης, αλλοιώνονται και οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία! Και τι έχει μείνει τελικά; Η ζάχαρη! 

Μπορεί να μην μιλάμε για την πρόσθετη, επεξεργασμένη ζάχαρη αλλά και η φυσική φρουκτόζη που περιέχεται στα φρούτα μόλις αφαιρέσεις τις φυτικές ίνες από την εξίσωση τότε προκαλεί απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας. Και ότι ανεβαίνει απότομα, δυστυχώς πέφτει και απότομα. Το αποτέλεσμα είναι πως νιώθεις ακόμα πιο έντονη πείνα!

Άρα μήπως να ξανασκεφτούμε το ενδεχόμενο να κάνουμε μόδα το μασούλημα των φρούτων που θα μας γεμίσει με πολλά θρεπτικά συστατικά, θα μας χορτάσει και θα μας αδυνατίσει; 

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: διατροφή, φρούτα, χυμός, τάση

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)