ΥΓΕΙΑ

Της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους

Όχι άλλο stress


Κάτσε και σκέψου τι έκανες χθες στη δουλειά και προχθές. Είδες πόσα πολλά πράγματα χρειάστηκε να διαχειριστείς ταυτόχρονα; Το «μπορώ να τα κάνω όλα» είναι ένα σκεπτικό πολύ δελεαστικό για όλους μας αλλά ταυτόχρονα κρύβει και πολλές παγίδες. Σε όποιο επάγγελμα και να βρίσκεσαι είμαι σίγουρη πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το stress πολλές φορές ανυπόφορο και κάποιες μέρες απλά θέλεις να τα παρατήσεις όλα. Ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που δίνεσαι με την ψυχή σου σε ότι κάνεις διάβασε προσεκτικά αυτό το άρθρο γιατί ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς τρόπους για να μείνει η υπερκόπωση και το burn out μακριά!

Οργάνωση

Ναι, ναι… Δεν ξεκινάω με κάτι πρωτότυπο ΑΛΛΑ… Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να βρεις το πρόγραμμα και την μέθοδο οργάνωσης που ταιριάζει σε εσένα. Οι γενικοί κανόνες είναι άχρηστοι αν δεν μπορούν να ταιριάξουν στο τρόπο σκέψης σου. Έχεις αναρωτηθεί αν είσαι οπτικός τύπος; Μήπως τελικά το color coding δεν είναι για σένα; Η μόνη λύση είναι να ψάξεις, να δοκιμάσεις και να απορρίψεις μέχρι να βρεις την τέλεια μέθοδο οργάνωσης για σένα.

Κάνε διάλειμμα σώμα και ψυχή

Πόσες φορές έχουμε φάει ένα βιαστικό μεσημεριανό στη δουλειά με το μυαλό μας στο επόμενο meeting ή στην προηγούμενη συνομιλία; Όχι πια! Όταν κάνεις παύση από τη δουλειά, θα κάνεις πραγματική παύση. Έστω και αν το διάλειμμα σου διαρκεί 5 λεπτά και ίσα που προλαβαίνεις δυο γουλιές καφέ, αφιερώσου σε αυτό, σκέψου όμορφα πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Θα εκπλαγείς όταν δεις τις μπαταρίες σου λίγο πιο φορτισμένες από πριν

Να ανταμείβεις τον εαυτό σου όταν περνάει δύσκολα

Σίγουρα κάποιες μέρες είναι χειρότερες από τις άλλες, αυτές ειδικά ταλαιπωρείσαι ακόμα περισσότερο και είναι τεράστιας σημασίας να φροντίσεις τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας. Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί πραγματικά και αν αυτό το άρθρο σε βρίσκει να αναρωτιέσαι τι απολαμβάνεις πραγματικά είναι μια καλή ώρα να το ανακαλύψεις. Φρόντισε να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνεις όλη μέρα για να εξισορροπήσεις σώμα και πνεύμα.

Κοίτα τη δουλειά σου

Σταμάτα να συγκρίνεσαι με τους υπόλοιπους συναδέλφους, ειδικά αν πρόκειται για μια διαδικασία που θα σε γεμίσει με άσχημα συναισθήματα. Κοίτα να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς, δούλεψε σκληρά και μη σε νοιάζει τι κάνει ο διπλανός σου. Ειδικά αν σε περιτριγυρίζει άσχημο περιβάλλον στη δουλειά με ζήλιες και τσακωμούς, το να αφαιρέσεις τον εαυτό σου από την εξίσωση είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις

 

Πηγή: papelle.gr 


Tags: στρες, stress, άγχος, καταπολέμηση

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)