ΥΓΕΙΑ

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

Το μαγικό κακάο


  • Υπέροχα νέα ε; Ποιος δεν λατρεύει το κακάο!

    Υπέροχα νέα ε; Ποιος δεν λατρεύει το κακάο!

Το κακάο είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πιο συγκεκριμένα σε φλαβονοειδή και φλαβονολίνες, ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να μετριάσουν τις επιδράσεις της γήρανσης. Η έκθεση μας σε περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει ως αποτέλεσμα την φθορά του δέρματος μας.

Υπέροχα νέα ε; Ποιος δεν λατρεύει το κακάο!

Η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούσε για πολλούς αιώνες το κακάο λόγω των πολλαπλών επιδράσεων στην υγεία του ανθρώπου. Η ιστορία μας δείχνει πως το κακάο χρησιμοποιούταν ως θεραπεία στην αυξημένη αρτηριακή πίεση και υποστηρικτικά στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Επιπρόσθετα, τα φλαβονοειδή του κακάο έχουν μοναδικές επιδράσεις και στην γνωστική δυνατότητα του ανθρώπου. Έρευνες έχουν δείξει πως ομάδες ανθρώπων που κατανάλωναν ροφήματα υψηλής περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις σε πνευματικές εργασίες.

Πριν παραγγείλεις μια κρύα σοκολάτα, διάβασε παρακάτω!

Οι έρευνες που αναλύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του κακάο μας έρχονται… κουτί! Ειδικά σε όσες λατρεύουμε τη σοκολάτα… Πριν πέσεις με τα μούτρα, ας είμαστε ειλικρινείς… Οι περισσότερες σοκολάτες εκεί έξω είτε είναι σε μορφή μπάρας είτε σε ρόφημα, είναι κατά κύριο λόγο ζάχαρη! Ουσία που έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από το κακάο. Είναι πρώτη-πρώτη στη λίστα με τις τροφές που οξειδώνουν τον οργανισμό!

Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τον πίνακα στο πίσω μέρος της συσκευασίας θα δεις πως τα φλαβονοειδή του κακάο ούτε που αναφέρονται ή είναι σε πάρα πολύ μικρή περιεκτικότητα. Που μπορείς όμως να βρεις τα πολύτιμα φλαβονοειδή;

Cacao nibs: Είναι κομματάκια από τo cacao bean που έχει πραγματική σοκολατένια γεύση!

Cacao powder: Αποξηραμένα cacao beans σε μορφή σκόνης. Αν έχει γίνει ορθά η διαδικασία τότε είναι μια από τις πιο δυνατές αντιοξειδωτικές τροφές που μπορείς να βρεις.

Μαύρη σοκολάτα: Εδώ είναι απλά τα πράγματα, όσο πιο μεγάλο ποσοστό κακάο έχει η σοκολάτα τόσο περισσότερα φλαβονοειδή περιέχει η σοκολάτα! Σκέψου το ξανά όταν πας να πάρεις σοκολάτα…!

Με λίγα λόγια, η σοκολάτα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε δεν έχει να μας δώσει τις αντιγηραντικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει το κακάο. Υπάρχουν όμως διάφορες επιλογές που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσεις τη σοκολάτα που τόσο λατρεύεις μαζί με τις υπέροχες αντιγηραντικές ιδιότητες που χρειάζεσαι!

 

ΠΗΓΗ: 


Tags: κακάο, υγεία, διατροφή

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)