FOOD & DRINK

Pre theatre drinks


  • Τα μπαράκια που συναντιόμαστε για ένα τελευταίο ποτό πριν την παράσταση…

    Τα μπαράκια που συναντιόμαστε για ένα τελευταίο ποτό πριν την παράσταση…

Ριχάρδος ο Β’ ή Αμλετ; Aυτή η νύχτα μένει ή 1984; Η θεατρική σεζόν είναι στο φουλ με παραστάσεις που είχε χρόνια να δει η Αθήνα. Και οι γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία όχι μόνο να δεις ένα καλό θέατρο αλλά και να σε δουν (οι φίλοι εννοείται). Τα μπαράκια που συναντιόμαστε για ένα τελευταίο ποτό πριν την παράσταση…

Barreldier
Κέντρο
Βουλής 7, Στοά Μπολάνη

Αγαπημένο spot στο κέντρο που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πίσω από την μπάρα συναντάμε τον έμπειρο Mario Basso ενώ το concept βασίζεται στις προτάσεις παλαιωμένων κλασικών συνταγών σε κοκτέιλ κάτι που άλλωστε γίνεται άμεσα αντιληπτό χάρη στα πολλά βαρελάκια που υπάρχουν στον χώρο. Πολύ καλά σπιτικά βερμούτ και λικέρ ενώ υπάρχει και φαγητό. Αγαπημένη στάση και για after office.


Rehab
Kέντρο
Θησέως 16

Eνα από τα πιο δημοφιλή μπαρ του κέντρου. Ο χώρος έντονος, πληθωρικός με αναφορές στα 70’s. Τα σχήματα, τα φώτα, τα σκαμπό, η χαρακτηριστική ταπετσαρία, η τεράστια μαρμάρινη μπάρα, οι χρυσές προθήκες που θα μπορούσα να παραπέμπουν σε μεσοπόλεμο. Στην μπάρα και πίσω από την λίστα των κοκτέιλ ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ένα από τα πολύ δυνατά ονόματα της αθηναϊκής σκηνής. Τα κοκτέιλ έντονα αλκοολικά, πολύπλοκα, πολυδιάστατα, πληθωρικά. Σερβίρονται σε αφαιρετικά high ball Spiegelau και εμπνέονται από κινήματα και τεχνοτροπίες της τέχνης όπως ο φωβισμός. Το Rehab έχει και μια πολύ πλούσια λίστα από ρούμια (100 περίπου ετικέτες) οπότε αν αγαπάτε το ρούμι εδώ μπορείτε να εντρυφήσετε κυριολεκτικά. Η λίστα των κοκτέιλ περιέχει οκτώ, όλα εκ των οποίων περιέχουν και ρούμι, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και όποιο classic θέλετε. Ξεχωρίζουν το Metamorphosis, το Chameleon Song, η εκπληκτική Pina Colada, ενώ αν σαν αρέσουν τα καυτερά αξίζει να δοκιμάσετε και την δική τους εκδοχή του Bloody Mary.


Gin Joint(The)
Κέντρο
Χρήστου Λαδά 1, πλ. Καρύτση

Aπό τα ποτάδικα που έχουν γράψει ιστορία ξεκινώντας τη μόδα του downtown πριν γίνει μόδα. Εμμονή σε σπάνιες ποικιλίες τζιν όπως λέει και το όνομα, signature κοκτέιλ από τον Δημήτρη Κιάκο-από τα καλύτερα της πόλης-και δυνατή μπάρα που ξέρει να αλλάζει χωρίς να προδίδει το χαρακτήρα της. Ατμόσφαιρα ποταπαγόρευσης δεκαετίας του ΄30. Με φανατικό κοινό κάθε χρόνο.


42
Αθήνα
Κολοκοτρώνη 3

Μία από τις καλύτερες προτάσεις για ποτό στην πόλη. Επιβλητικό και μεγάλο ξύλινο μπαρ, ένας χώρος που παραπέμπει σε βαρύ ευρωπαϊκό μπαρ και όλα αυτά σε συνδυασμό με σπουδαίες γεύσεις στα cocktail των Χρήστου Χουσέα και Ηλία Μαρινάκη. Η σημασία στη λεπτομέρεια έχει εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ σημειώστε πως αποτελεί το μοναδικό αυστηρά non smoking bar στην πόλη.


Μ Βar
Σύνταγμα
Μητροπόλεως 15, ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens

Σικάτο roof garden με θέα Ακρόπολη στο 10ο όροφο του νέου ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens στη θέση του πρώην Υπουργείου Παιδείας. Ελληνικός μοντερνισμός-το κτίριο φέρνει την υπογραφή Πάτροκλου Καραντινού-, retro chic ‘60s-‘70s, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, με τη μεγάλη μπάρα από όνυχα του M Bar στο βάθος για βραδινά κοκτέιλ με φόντο τη φωτισμένη Αθήνα. Από το πρωί ανοιχτό για μπουφέ μέχρι αργά το βράδυ με κουζίνα του Δημήτρη Μπούτσαλη με μεσογειακό προσανατολισμό και έμφαση στα θαλασσινά.


Tags: Αθήνα, θέατρο, μπαράκια, wiz

FOOD & DRINK ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο κέντρο με τα παιδιά

  • σχολιάστε

Μπαράκια στο Χαλάνδρι

Late in the Christmas city

  • σχολιάστε

Tα μενού των εστιατορίων

  • σχολιάστε

Έξοδοι για dinner & cocktails

Xmas Sweets-Dear Santa…

  • σχολιάστε

Ρεβεγιόν Xmas: H αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

  • σχολιάστε

Σε Χmas mood

  • σχολιάστε

Μπακάλικα για xmas shopping

  • σχολιάστε

Το κυνήγι του καλού κουραμπιέ ξεκίνησε!