ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

BPS νήματα για ήπια ανόρθωση προσώπου

Γαβριέλα Αγησιλάου


Η ήπια ανόρθωση του προσώπου είναι μη χειρουργική προσέγγιση στην ανανέωση του προσώπου και του λίφτινγκ χρησιμοποιώντας νέες πατενταρισμένες BPS (barbed polypropylene sutures) νημάτων.

Τι ακριβώς είναι τα BPS νήματα

Υπάρχουν πολυπροπυλενικές ραφές σχεδιασμένες με κατευθυνόμενες εγκοπές (αγκαθωτές), οι οποίες καθώς τοποθετούνται κάτω από το δέρμα τα BPS νήματα, σχηματίζουν μια δομή στήριξης για το πρόσωπο.

Υποψήφιοι για ήπια ανόρθωση

Είναι οι ασθενείς, με ατονία του μαλακού ιστού του προσώπου και του λαιμού, όπου εκφέρεται αισθητικά ως πλαδαρό και επίπεδο πρόσωπο, καθώς και όσοι έχουν εμφανή σημάδια πρόωρης γήρανσης και κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα.

Πόσο δύσκολο είναι να εκτελεσθεί

Αυτή η διαδικασία είναι ασφαλής, γρήγορη και εύκολη στην πραγματοποίησή της. Εκτελείται κάτω από τοπική αναισθησία, ελαφριά νάρκωση, ενώ ο ασθενής παραμένει ξύπνιος. Χρησιμοποιώντας μια βελόνα, τα BPS νήματα τοποθετούνται μέσα στο υποδόριο λίπος σε απαιτούμενο βάθος, κατά μήκος των μαρκαρισμένων περιοχών που έχουν προηγηθεί.

    Αυτή η διαδικασία είναι ασφαλής, γρήγορη και εύκολη στην πραγματοποίησή της.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

 • Δεν αφήνει ουλές.
 • Δεν υφίσταται ταλαιπωρία ο ασθενής
 • Υπάρχει γρήγορη ανάρρωση και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους σε λιγότερο από τέσσερις μέρες.

  Αυτή η νέα τεχνική πρώτα αναπτύχθηκε στη Ρωσία από τον Δρ. Sulamanidze. Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και σπάνια εμφανίζονται μικροί μώλωπες και ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο διαρκεί για μία ή δύο ημέρες.

  Τα μειονεκτήματα της μεθόδου

  Η τεχνική αυτή απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες με ηπιότερα προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό facelift και τα αποτελέσματά του.


  Δρ. Ιωαννίδης Ανδρέας
  Πλαστικός Χειρουργός

Tags: πλαστικός, νήματα, BPS, ήπια, Ανόρθωση, Προσώπου, ομορφιά, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 • σχολιάστε

Έτσι θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

 • σχολιάστε

Πώς να χειριστείς την πρώιμη σεξουαλική αφύπνιση στο παιδί;