Απόψε μαγειρεύουμε
Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
Πανεύκολο γεύμα, έτοιμο σε μισή ώρα, με τα πλούσια αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας.
Υλικά
8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.
3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20' Μαγείρεμα περίπου 15'
Διαδικασία Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί. 4 Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.
Στο ποτήρι μας Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gastronomos.gr
Σχόλια
(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)