ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Στη μάχη για την ομορφιά τα βλαστοκύτταρα


 • Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και για ανανέωση και δημιουργία ιστού σε τραύματα και εγκαύματα

  Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και για ανανέωση και δημιουργία ιστού σε τραύματα και εγκαύματα

Η PRP Skin Regeneration Therapy είναι μορφή ανανέωσης και αντιγηραντικής θεραπείας για πρόσωπο και σώμα χρησιμοποιώντας κύτταρα από περιφερικό αίμα του ίδιου του ασθενή, όπως αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, βλαστοκύτταρα.

Η καινούρια τεχνική εμπλουτισμού με αυξητικούς παράγοντες (Growth Factors) πολλαπλασίασε την αποτελεσματικότητα της τεχνικής και τη διάρκεια του αποτελέσματος. Στην ουσία, η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων αυτών για επούλωση. Η έγχυση των κυττάρων αυτών γίνεται στο δέρμα και στο υποδόριο ιστό.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλαπλά

 • Είναι αυτόλογος και επομένως ασφαλής (κύτταρα προερχόμενα από τον ίδιο τον ασθενή).
 • Η ευκολία στην εφαρμογή και λήψη των κυττάρων όπως σε μια απλή αιμοληψία.
 • Η μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και για ανανέωση και δημιουργία ιστού σε τραύματα και εγκαύματα.

 • Οι ενδείξεις της PRP Skin Regeneration Therapy είναι:
 • Ατροφία, ρυτίδες προσώπου και λαιμού (γήρανση)
 • Λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια
 • Βαθιά ρινοπαρειακή αύλακα
 • Γήρανση, ντεκολτέ και χεριών
 • Ραγάδες εγκυμοσύνης, παχυσαρκία, αδυνάτισμα
 • Σημάδια ακμής (στην περίπτωση αυτή χρειάζονται τέσσερις-έξι εφαρμογές)

Τα ίδια τα αιμοπετάλια έχουν το ρόλο να σταματούν την αιμορραγία και να αναγεννούν τα κύτταρα του σώματος και των αγγείων απελευθερώνοντας διάφορους αυξητικούς παράγοντες. Ο εμπλουτισμός με επιπλέον αυξητικούς παράγοντες ενισχύει τη δράση των κυττάρων αυτών.

Το γηρασμένο δέρμα είναι αφυδατωμένο με λιγότερο κολλαγόνο, χαμηλή ελαστικότητα, μειωμένη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος και χαμηλή ικανότητα ενυδάτωσης.

Μετά την έγχυση των κυττάρων, παράγεται κολλαγόνο από τα κύτταρα που έχουν ενεργοποιηθεί (ινοβλάστες) και η ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρματος βελτιώνεται. Ταυτόχρονα, το δέρμα παχαίνει και γεμίζουν οι επιφανειακές και οι βαθιές ρυτίδες προσώπου και σώματος.

Η όλη διαδικασία κρατάει 15-30 λεπτά χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο, γιατί χρησιμοποιείται η βοήθεια της κρυοαναλγησίας στην περιοχή που πρόκειται να θεραπεύσουμε.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι καθαρά αυτόλογη και βιολογική, στηριζόμενη στη φυσιολογική διαδικασία ενεργοποίησης από τα ίδια μας τα κύτταρα. Αποτελεί την εναλλακτική λύση σε άτομα που ψάχνουν για μή επεμβατικές θεραπείες χωρίς την χρήση ξένου υλικού έγχυσης και με μακροχρόνια αποτελέσματα.

Ο Ιατρός
Δρ. Ιωαννίδης Ανδρέας
Πλαστικός Χειρουργός


Tags: πλαστικός, ομορφιά, γυναίκα, άποψη, πρόσωπο, βλαστοκύτταρα

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)