ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Υπέροχη από την κορυφή

Σταύρη Φράγκου


  • Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης έχει τη λύση και μας εξηγεί τι είναι ακριβώς είναι η εμφύτευση μαλλιών και τα αποτελέσματά της.

    Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης έχει τη λύση και μας εξηγεί τι είναι ακριβώς είναι η εμφύτευση μαλλιών και τα αποτελέσματά της.

Η απώλεια μαλλιών πρωταρχικά προκαλείται από το συνδυασμό της ηλικίας, ορμονικής επιβάρυνσης, και από το γονιδιακό κληρονομικό ιστορικό. Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης έχει τη λύση και μας εξηγεί τι είναι ακριβώς είναι η εμφύτευση μαλλιών και τα αποτελέσματά της.

Από τι μπορεί να προκληθεί η απώλεια μαλλιών;
Η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκληθεί από το πέρασμα του χρόνου, την ορμονική επιβάρυνση, το γονιδιακό κληρονομικό ιστορικό ή από κάποιο κάψιμο ή τραύμα- όπου σε μία τέτοια περίπτωση το χειρουργείο αντικατάστασης θα θεωρηθεί σαν μία θεραπεία αναδιαμόρφωσης και ίσως μπορεί να καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Kαταρτισμένοι ιατροί χειρούργοι της Advanced Aesthetics, έχουν επιτυχημένα διεξάγει τέτοιου είδους διαδικασίες για περισσότερο από 30 χρόνια.

Τι μπορεί να πετύχουμε με την εμφύτευση;
Το χειρουργείο εμφύτευσης μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι υποχρεωτικό να ταιριάζουν με μία εξιδανικευμένη εικόνα. Πριν αποφασίσετε να κάνετε το χειρουργείο, σκεφτείτε προσεχτικά σχετικά με τις φιλοδοξίες σας και συζητήστε τις μαζί με τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Ιωαννίδη. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι όλες οι τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα μαλλιά σας. Ο στόχος του χειρουργείου είναι να βρίσκει τις πιο αποτελεσματικές χρήσεις στα υπάρχοντα μαλλιά.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για εμφύτευση μαλλιών;
Οι υποψήφιοι εμφύτευσης μαλλιών πρέπει να διαθέτουν υγιή μαλλιά στο πίσω μέρος και στα πλάγια του κεφαλιού, ώστε να εξυπηρετήσουν για το σκοπό του "δότη". Οι περιοχές αυτές (δότης) είναι τα σημεία του κεφαλιού, από τα οποία παίρνονται τα μοσχεύματα. Άλλοι παράγοντες όπως το χρώμα του μαλλιού, η υφή και η δομή (σπαστά ή σγουρά) ίσως επηρεάσουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει ένας αριθμός από τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο χειρουργείο εμφύτευσης. Μερικές φορές, δύο ή περισσότερες τεχνικές χρησιμοποιούνται, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποιές τεχνικές εμφύτευσης χρησιμοποιούνται και σε ποιούς ασθενείς;
Όλες οι τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα μαλλιά σας. Οι τεχνικές μεταμόσχευσης, όπως τα διάτρητα μοσχεύματα, το μίνι μοσχεύματα, τα silt μοσχεύματα και οι στενές λωρίδες μοσχευμάτων γίνονται γενικά σε ασθενείς, οι οποίοι επιθυμούν μία πιο μέτρια σε ένταση αλλαγή πύκνωσης μαλλιών. Διαδικασίες, όπως επέκταση του ιστού, μείωση του κρανίου ή flaps, συνήθως γίνονται σε κατάλληλους ασθενείς που επιθυμούν μία πιο ραγδαία αλλαγή.

Ποιο είναι το ποσοστό απώλειας μαλλιών στις γυναίκες;
Μερικοί γιατροί υπολογίζουν ότι μία στις πέντε γυναίκες θα βιώσουν κάποια μείωση των μαλλιών τους συνήθως λόγω της ηλικίας, κάποιας ασθένειας, ή κάποιες ορμονικές αλλαγές λόγω εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες τείνουν να βιώνουν μία λεπτότητα της τρίχας σε όλο το κρανίο αντί να έχουν κάποια απώλεια, όπως είναι συνηθισμένο στους άντρες. 

Τι κάνουν οι γυναίκες για να διορθώσουν το πρόβλημα και ποια είναι η κατάλληλη λύση;
Μερικές γυναίκες διαλέγουν να φοράνε μία περούκα ή κάποια extensions. Άλλοι πάλι έχουν κάποια επιτυχία με τη χρησιμοποίηση τοπικών συνταγο-γραφημένων φαρμάκων. Η αποτελεσματικότητα τέτοιας ποικιλίας φαρμάκων σε μερικούς ασθενείς, απλά λειτουργεί προληπτικά στην περαιτέρω απώλεια μαλλιών χωρίς να διεγείρει καμία αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Το χειρουργείο εμφύτευσης μαλλιών ίσως είναι η απάντηση για όσους αισθάνονται άβολα με οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές.

Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για τις αραιές περιοχές;
Επειδή τα μίνι-μοσχεύματα είναι συνήθως η χειρουργική θεραπεία, με την οποία επιλέγουμε να γεμίσουμε τις αραιές περιοχές, οι καλοί υποψήφιοι για αυτές τις διαδικασίες πρέπει να διαθέτουν έντονη ανάπτυξη μαλλιών στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα μίνι-μοσχεύματα παίρνονται από την πυκνή περιοχή και μεταφυτεύονται στις αραιές περιοχές, ώστε να δημιουργήσουν μία πιο γεμάτη εμφάνιση. Περιστασιακά οι κρημνοί και οι διαδικασίες διάτασης ιστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν κάποια περίπτωση μεμονωμένη αποφασιστεί ότι είναι κατάλληλος υποψήφιος για κάτι τέτοιο.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στο χειρουργείο;
Η εμφύτευση μαλλιών περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρών κομματιών μοσχευμάτων από το τριχωτό δέρμα του κεφαλιού, όπου είναι η περιοχή δότης και τα μεταμοσχεύουμε σε κάποια περιοχή του κεφαλιού χωρίς μαλλιά ή που υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λεπτά. Τα μοσχεύματα διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα. Τα μοσχεύματα στρογγυλού σχήματος συνήθως περιέχουν 10-15 τρίχες μαλλιών. Τα πολύ μικρότερα (μίνι-μοσχεύματα) περιέχουν δύο-τέσσερις τρίχες, και τα micro- μοσχεύματα μία-δύο τρίχες. Τα μοσχεύματα λωρίδες, τα οποία τοποθετούνται σε μορφή λωρίδων και δημιουργούνται στο τριχωτό του κεφαλιού, περιέχουν περίπου τέσσερις τρίχες το κάθε ένα. Τα μοσχεύματα σε ρίγες είναι μακριά, λεπτά και περιέχουν 30-40 τρίχες.


Tags: Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης, εμφύτευση, μαλλιά, γυναίκα, ομορφιά

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)