Mυστικά στέκια με πιάτα από 10 ευρώ
Είναι δίπλα σου αλλά δεν τα ξέρεις. Τρως σαν την Κυριακή στη μαμά, μοιράζεις το λογαριασμό ρεφενέ με την παρέα και περνάς καλά χωρίς να το καταλάβεις.
Φαλάφελ στο Παγκράτι
Βaba Ghanoush
Παγκράτι, πλ. Βαρνάβα
Εμπεδοκλέους 25
Μικρό, νεανικό, αρτιστίκ-το έχουν οι σκηνοθέτες Γιώργος Νούσιας και Χριστίνα Ιωακειμίδη-σε μια γειτονιά που ανεβαίνει. To φαλάφελ που φτιάχνει η Μαροκινή Φατιχά είναι τραγανό και αρωματικό και μπορείς να το φας είτε σε πίτα-που ψήνουν στο σάσι-με ταχίνι, χαρίσα και μπαμπαγκανούς, τη ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα είτε στο πιάτο με κους κους και χούμους. Η κάρτα έχει και άλλα εξελληνισμένα λιβανέζικα όπως η σαλάτα μαύρες φακές μπελούγκα-χωριάτικη με φέτα και ντομάτα. Χαλαρός κόσμος, μαξιλάρες στην βιτρίνα που ανοίγει και μερικά τραπεζάκια στο πεζόδρομο. Must η λεμονάδα με μέντα και τζίντζερ και η ροζ εκδοχή με ρόδι
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=620
Mαγειρευτά της μαμάς στη Γλυφάδα
Τα Γιουβετσάκια
Γλυφάδα
Μορέως 45 και Ιθώμης 20
Επιτυχία από στόμα σε στόμα. Μια γνήσια μοντέρνα ελληνική κουζίνα-βιοεστιατόριο το ονομάζουν οι ίδιοι-που ποντάρει μόνο στα εποχικά. Στις κατσαρόλες η Εύα Πασανικολάκη που μαγειρεύει οικογενειακά. Από κλέφτικο στη λαδόκολλα μέχρι λαχανοντολμάδες σπέσιαλ. Και εννοείται γιουβετσάκι στο πήλινο αλλά και συκώτι με τηγανητές πατάτες Κύπρου. Στα τραπέζια δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και άνθρωποι της γειτονιάς.
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=324
Κοκτέιλ με μπέργκερ στο Κουκάκι
Monsieur Barbu
Κουκάκι
Φαλήρου 59
Μικρό, συνοικιακό και μοδάτο σε μια γειτονιά που ανεβαίνει λόγω φοιτητόκοσμου Παντείου. Καθαρό design που φλερτάρει με τη δεκαετία του ΄70, μικρή κάρτα δέκα πιάτων-από home made μπέργκερ μέχρι τορτίγιες-και συλλογή από κοκτέιλ. Τα μεσημέρια Κυριακής γίνεται το αδιαχώρητο για το brunch με την μπλόγκερ Πάστα Φλώρα να αναλαμβάνει τα γλυκά. Με €10 τρως και πίνεις καλά.
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=340
Αll time classic κουτούκι στην Καλλιθέα
Ραμόνα
Καλλιθέα
Μίνωος 11-13
Κλασικό μαγέρικο με τα βαρέλια με το κρασί, σε ένα υπόγειο στην Καλλιθέα με πάνω από 40 χρόνια ιστορία. Ξενυχτάδικο για πολλά χρόνια, τώρα κρατάει την παράδοση μόνο τα σαββατοκύριακα. Χύμα κρασί, μεζέδες, λαχανοντολμάδες και αμελέτητα αλλά και της σχάρας. Τίμιες τιμές, χαλβάς και ραβανί για το τέλος και κόσμος που έρχεται και ξανάρχεται σε ένα κουτούκι που έγινε cult.
Μοντέρνα ούζα στο Μαρούσι
Ουζομπάρ
Μαρούσι
Αγ. Κωνσταντίνου 50
New age τσιπουράδικο με πολύ νεαρόκοσμο και φρέσκες ψαριές κάθε μέρα. Ψητά χτένια, καβουρομάνες από Εύβοια, γαρίδες Αμβρακικού, τηγανητός γαύρος πάνω σε αλμύρα. Μοντέρνα ματιά στα πιάτα και το design, γι’ αυτό και μαζεύει παρέες μετά το γραφείο. Ψαγμένες πρώτες ύλες και τελευταία άφιξη και τοπικά προϊόντα που παίρνεις για το σπίτι.
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=271
Σχόλια
(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)