ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Zetes:Share your art

Σταύρη Φράγκου


  • Δεν έχει σπουδάσει κάτι, αλλά όταν ξεκίνησε να δημιουργεί, η σύγκρουση των διαφορετικών εικόνων και χρωμάτων ήταν αυτό που τον κέρδισε για να αρχίσει να εκφράζεται μέσω της δουλειάς του.

    Δεν έχει σπουδάσει κάτι, αλλά όταν ξεκίνησε να δημιουργεί, η σύγκρουση των διαφορετικών εικόνων και χρωμάτων ήταν αυτό που τον κέρδισε για να αρχίσει να εκφράζεται μέσω της δουλειάς του.

Δεν έχει σπουδάσει κάτι, αλλά όταν ξεκίνησε να δημιουργεί, η σύγκρουση των διαφορετικών εικόνων και χρωμάτων ήταν αυτό που τον κέρδισε για να αρχίσει να εκφράζεται μέσω της δουλειάς του. 

Ο Zet es, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, όντας κλειστός χαρακτήρας εκφράζεται μέσα από εικόνες και χρώματα χωρίς να θεωρεί απαραίτητο να εξηγήσει κάτι.

Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πεις πώς άρχισαν όλα.
Από πιτσιρίκι, είχα σημειωματάριο και μου άρεσε πάρα πολύ να δημιουργώ. Όταν τελείωσα το σχολείο δεν πήγα κάπου για να σπουδάσω. Δούλευα με τον πατέρα μου στα φορτηγά. Όταν πήγαινα δουλειά έβλεπα το ρολόι συνεχώς μέχρι να γίνει τέσσερις για να φύγω. Ήθελα να πάω σπίτι, να κλειστώ στο δωμάτιό μου και να ζωγραφίζω μέχρι το πρωί. Η καθημερινή αναμονή νομίζω ήταν αυτή που με ώθησε να αρχίσω κάτι δικό μου και συγκεκριμένα να αναπτύξω την ιδέα με τα καπέλα. Περίμενα με ανυπομονησία να βρεθώ μπροστά σε όλα τα μαγικά υλικά που με βοηθούσαν να δημιουργήσω. 

Εκτός από τα καπέλα ασχολήθηκες με κάτι άλλο;

Είχα αρχίσει με γκράφιτι στις γειτονιές όπου μαζευόμασταν όλη η παρέα. Αργότερα είχαμε μείνει δύο άτομα,αυτή τη φορά υπογράφοντας κιόλας τα γκράφιτι, αφήνοντας το στίγμα μας.

Αντιμετώπισες εμπόδια στην πορεία;

Δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο αλλά δυσκολία ως προς το να αποφασίσω να σταματήσω από τη δουλειά, αρχίζοντας κάτι δικό μου.
Για παράδειγμα, ο πατέρας μου μού έλεγε συνεχώς πως αυτή η απόφασή μου δεν θα είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ακόμη και σήμερα με ρωτάει πότε θα επιστρέψω στη δουλειά.

Πηγή έμπνευσής σου;

Περισσότερο τα κόμικς, οι ήρωες που πρωταγωνιστούν σε αυτά, χωρίς να παραμερίζω οτιδήποτε μίνιμαλ.

Σε ποιο είδος τέχνης επικεντρώνεσαι;

Mε τη συνεργασία που έχω με το Proki Tattoo Studio δίνω αρκετή έμφαση και στο τατουάζ, και ο ομολογώ πως μέρα με την ημέρα μαθαίνω περισσότερα. Τα τατουάζ είναι η νέα μου αγαπημένη ασχολία. Μπαίνω σε διαφορετικό τριπάκι δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες. Η κύρια ασχολία μου θα έλεγα, όμως, πως είναι τα καπέλα, εφόσον το καθένα που σχεδιάζω είναι μοναδικό, χωρίς παράλληλα να μπορώ
να παραμερίσω τα γκράφιτι. Τα σχέδια που κάνω στους τοίχους είναι ένας τρόπος ελεύθερης έκφρασης σε κάτι που δεν έχει περιορισμό όσον αφορά στον χώρο. Όταν έρθει, όμως, η στιγμή να πάρω το καπέλο στα χέρια μου και να αρχίσω, νιώθω σαν να δημιουργώ ένα καινούριο στόρι με αρκετά στάδια μέχρι να φτάσω στο τέλος, αφήνοντας το τελικό αποτέλεσμα να μιλήσει από μόνο του.

Πού δίνεις περισσότερη έμφαση; Στο σχέδιο ή στο χρώμα;

Και στα δύο. Αν δεν έχεις ένα καλό σχέδιο, όσο χρώμα και να βάλεις δεν αλλάζει κάτι, καθώς και το αντίθετο. Όσο καλό και να είναι το σχέδιο, αν δεν εμπλουτιστεί με χρώμα είναι ελλιπές.

Τι κάνεις για να προωθήσεις τη δουλειά σου;

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Είμαι κλειστός χαρακτήρας, οπότε δεν μου είναι εύκολο. Είχα αρχίσει να στέλνω καπέλα σε hip hop καλλιτέχνες στην Ελλάδα για να τα φορέσουν, να τα δουν οι φαν τους και να γίνει buzz γι’ αυτό. Την ίδια ώρα πρόσφερα και συνεχίζω να δίνω
σε φίλους, προσπαθώντας να δημιουργήσω τη δική μου ταυτότητα και σύνδεση με αυτά.

Πώς έγινε η συνεργασία με το Proki Tattoo Studio;

Όταν ήμουν Ελλάδα, ένας φίλος μου φορούσε ένα από τα καπέλα μου και πήγε στο Proki Tattoo Studio για να κάνει ένα νέο τατουάζ. Ο Proki είδε το καπέλο και με φώναξε να συναντηθούμε. Έτσι άρχισε η συνεργασία αυτή, καθώς και η διαδικασία να μάθω πώς να κτυπώ τατουάζ, αρχίζοντας από τα βασικά. 

Ποιος είναι ο ιδανικός χώρος για να δουλεύεις;

Μακριά από την πόλη. Να έχω το δικό μου εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα υλικά, να δημιουργώ και απλά να αποστέλνω με το ταχυδρομείο. Αυτό θα ήταν ιδανικό για εμένα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να πετύχω σε αυτό που κάνω, καταφέρνοντας περισσότερα.

Πού μπορεί να σε βρει κανείς τόσο για τα τατουάζ όσο και για τα καπέλα σου;
Καταρχάς μπορείτε να δείτε τη δουλειά μου μέσα από το κανάλι μου στο Youtube, Zet es Productions, αλλά και μέσω Facebook και Instagram (@zetesprod). Πέρα από τους λογαριασμούς που έχω στα κοινωνικά δίκτυα, βρίσκομαι στο Proki Tattoo Studio στην οδό Αγίας Ελένης και Στασάνδρου 4Ε στη Λευκωσία.


Tags: τέχνη , συνεντεύξεις, zetes , tattoo, art, graffiti

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

So excited! Kim και Kylie σε μια beauty συνεργασία

  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Η Rihanna σε ρόλο σχεδιάστριας κοσμημάτων