ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Eleonora: ''Καταθέτω ψυχή στο ραδιόφωνο''


του Παύλου Χατζηλοϊζου

Η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός, την οποία ακούμε από τη συχνότητα του Deejay 93.5 και σύντομα θα βλέπουμε στο ένθετο «Up to youth» κάθε Παρασκευή πρωί στο Σίγμα, μοιράζεται μαζί μας τα επαγγελματικά της σχέδια. 

Κάνεις εκπομπή κάθε πρωί, 10.00-13.00 (και 12:00-14:00 τα σαββατοκύριακα), στον Deejay 93.5. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο feel good ραδιόφωνο της πόλης;

Πραγματικά το να δουλεύω στο ραδιόφωνο είναι από μόνο του όνειρο που έχει πραγματοποιηθεί, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον Deejay 93.5. Από πάντα ήμουν fan του συγκεκριμένου σταθμού και το γεγονός ότι πλέον ακούγομαι μέσα από την αγαπημένη μου συχνότητα με κάνει ευτυχισμένη.

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Στο «Brunching with Eleonora» θα ακούσει κάποιος πληροφορίες για τη μουσική που παίζουμε, θα ακούσει νέα που αφορούν το περιβάλλον, την επιστήμη και άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Θα ακούσει ακόμα και αστείες ιστορίες. Ακόμα, μ’ αρέσει να μοιράζομαι με τους ακροατές σκέψεις που μού έρχονται στο μυαλό εκείνη την ώρα.

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Ευτυχώς, πολύ θετικά και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί πραγματικά καταθέτω την ψυχή μου στην εκπομπή.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Με το ραδιόφωνο είχα εμμονή από μικρή. Με κάθε ευκαιρία ηχογραφούσα «εκπομπές» για πλάκα κι ανάγκαζα τους φίλους μου να είναι οι καλεσμένοι μου (γέλια). Στον Deejay 93.5 έκανα demo για να είμαι η φωνή του σταθμού και τελικά μού έκαναν και πρόταση για εκπομπή.

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Η σχέση μου με τη μουσική μετράει χρόνια. Από μικρή παρακολούθησα μαθήματα μουσικής και τραγουδώ από τότε που με θυμάμαι. Συνεργάστηκα επαγγελματικά με πολλά μουσικά συγκροτήματα και έχω επαγγελματικές συνεργασίες με μουσικούς παραγωγούς.

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Σήμερα το ραδιόφωνο δεν εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες που εξυπηρετούσε παλαιότερα. Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας οι ακροατές δεν χρειάζεται να περιμένουν να ακούσουν ένα καινούργιο κομμάτι από το ραδιόφωνο. Ωστόσο, χρειάζονται μια ωραία φωνή να τούς κάνει παρέα και να τούς κινήσει το ενδιαφέρον με τα λεγόμενά της. Κι όταν πρόκειται για μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό, όπως είναι ο Deejay 93.5, όσο περισσότερες πληροφορίες δίνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός για τα κομμάτια της εκπομπής του, τόσο το καλύτερο.

Εκτός από ραδιοφωνική παραγωγός, είσαι και ηθοποιός και τραγουδίστρια. Προτιμάς κάποια από αυτές τις ιδιότητες;
Μού βάζεις δύσκολα, αν και στη μουσική πάντα είχα μεγάλη αδυναμία. Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ κάποια από τις ιδιότητες αυτές. Απλά θα πω ότι με παθιάζει το performing γενικότερα.

Ποια είναι τα σχέδιά σου στο θέατρο και στο τραγούδι; Εμφανίζεσαι κάπου αυτήν την περίοδο;
Μουσικά εμφανίζομαι με το συγκρότημα «The Fabulous Dillingers», με τους οποίους αναβιώνουμε παλαιότερα αγαπημένα soul και swing κομμάτια, σε διάφορα μαγαζιά κατά καιρούς. Όσον αφορά το θέατρο, πρόσφατα ολοκλήρωσα μια πολύ ωραία δουλειά. Συμμετείχα στο έργο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου και παραγωγή του Θεατρικού Πολυχώρου ΕΣΤΙΑ. Προς το παρόν, έπειτα από αυτό, σκοπεύω να επικεντρωθώ στα μουσικά.

Μάθαμε ότι θα παρουσιάζεις το ένθετο «Up to youth», το οποίο θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή από το Σίγμα στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Πρωτοσέλιδο». Πώς προέκυψε η παρουσίαση της εκπομπής;
Το ένθετο «Up to youth» είναι παραγωγή της SPP Media, συνεπώς υπήρχε η γνωριμία λόγω ραδιοφώνου.

Πώς αισθάνεσαι που σού δόθηκε αυτή η ευκαιρία;
Ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ που μού δόθηκε αυτή η ευκαιρία καθώς θεωρώ ότι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (Ο.ΝΕ.Κ.) επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και είναι εξίσου σημαντικό να προβληθεί. Χαίρομαι που ο οργανισμός με εμπιστεύτηκε με την παρουσίαση του ενθέτου αυτού.

Τι θέματα θα δούμε στο «Up to youth»;
Η δράση του Ο.ΝΕ.Κ. πραγματικά είναι τεράστια και στηρίζει τη νεολαία σε πολλούς τομείς. Στο «Up to youth» θα δείτε θέματα που αφορούν από μουσική μέχρι ψυχολογία.

Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις τη δική σου τηλεοπτική εκπομπή στο μέλλον;
Αυτό είναι κάτι που δεν σού κρύβω ότι έχει περάσει από το μυαλό μου και νομίζω πως θα με ενδιέφερε. Αρκεί να είναι γύρω από κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά όπως η μουσική, για παράδειγμα (γέλια)!

*H Eleonora γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Theatre Arts στο Λονδίνο. Έχει παίξει, μεταξύ άλλων, στις θεατρικές παραστάσεις «Κάτι για να σε θυμάμαι», «Δεσποινίς Τζούλια» (για το οποίο ήταν υποψήφια για καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στα βραβεία του ΘΟΚ) και «Αγνή του Θεού», όλα σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου.

Πηγή: ΤηλεΏρες


Tags: eleonora, deejay 93.5, up to youth