ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κρυσταλλία Ζησιοπούλου: More than a pretty face

Νάκης Αντωνίου


Όποτε τη συναντώ, είναι λες και βλέπω μια «έκρηξη» θετικότητας και τρέλας. Η Κρυσταλλία είναι ακομπλεξάριστη και fun, το βλέμμα της είναι καθαρό και δυναμικό, αν σε κοιτάξει στα μάτια σε αφοπλίζει και δεν μπορείς παρά να δώσεις προσοχή σ’ αυτά που λέει. Χαμογελάει αλλά το μυαλό της τρέχει ασταμάτητα χωρίς όμως να αποσυντονίζεται ποτέ από τη συζήτηση. Έχει, επίσης, άποψη και ωραίο λόγο κι αυτό κάνει την κουβέντα μας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Αυτή η παρουσία εντάχθηκε στο δυναμικό του Deejay 93.5, από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα. Ήταν καιρός να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Τι σε έφερε στην Κύπρο;
Η Κύπρος ήρθε πολύ ξαφνικά και απρόσμενα στη ζωή μου, με μια πρόταση για δουλειά. Πλέον έχω να σου πω ότι έκλεισα τα 3 χρόνια.

Προσαρμόστηκες εύκολα;
Δεν θα σου πω ψέματα, δεν ήταν πολύ εύκολη η προσαρμογή μου. Για απλούς και πρακτικούς λόγους, π.χ. δεν είχα αυτοκίνητο, μου έλειπαν οι φίλοι μου, οι οικογένειά μου, γενικά η καθημερινότητά μου.

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή σου εδώ;
Δεν διαφέρει πολύ από αυτά που έκανα στην Ελλάδα, ίσα-ίσα μπορώ να σου πω ότι επαγγελματικά κάνω περισσότερα πράγματα κι έχω εξελιχθεί στην Κύπρο, διότι μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες. Όχι όμως απλά, τις κυνήγησα πολύ. Αγαπώ αυτό που κάνω και είμαι «άρρωστη» με τη δουλειά μου. Αυτά που μου λείπουν είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Για μένα η φιλία είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του, μετά από την υγεία φυσικά.

Πού σ’ αρέσει να πηγαίνεις για φαγητό και ποτό; Πρότεινέ μου τρεις χώρους.
Αγαπημένα μου μέρη είναι το Rokoko, το The Gym στην παλιά Λευκωσία και το Gin Garden στη Λεμεσό.

Μ’ αρέσεις! Η συνεργασία με τον Deejay 93.5 πώς προέκυψε;
Αυτό που λένε ότι όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να πραγματοποιηθεί, αυτό μου συνέβη. Ήθελα πολύ μια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή. Βέβαια και στη δική μου περίπτωση, εκτός από το σύμπαν, έβαλε το χεράκι της και η Μαρία Κορτζιά, που με πρότεινε λίγο πριν φύγει για Δανία, και κάπως έτσι έγινε και η συνάντηση με τη διεύθυνση του σταθμού.

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη μόλις σου έγινε η πρόταση;
Χάρηκα, γιατί πραγματοποιούνταν κάτι που πραγματικά ήθελα πάρα πολύ.

Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από το «On the Road»;
Κοίτα, δεδομένου ότι λατρεύω τα ταξίδια, θέλω να περάσω αυτή τη φιλοσοφία, να μεταφέρω στον ακροατή πως πρέπει να είναι «ελεύθερος», να αγαπάει τον εαυτό του για αυτό που είναι και φυσικά να σχολιάσω όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας και παγκοσμίως. Θα μπορούσα να αποκαλέσω το «On The Road» ένα ραδιοφωνικό μαγκαζίνο.

Εσύ τι μουσική ακούς;
Ακούω τα πάντα ανάλογα με τη διάθεσή μου, από ξένα μέχρι ελληνικά.

Ποιο είναι το απόλυτο «On the Road» τραγούδι για σένα;
Το απόλυτο «On The Road» τραγούδι για μένα είναι το «Pure Feeling» των Florence + The Machine. Είναι ένα κομμάτι που αγαπώ, που μου αρέσει να ακούω, on the road κυριολεκτικά και μεταφορικά. Mου ξυπνάει όμορφες μνήμες, μου θυμίζει όμορφες στιγμές και με κάνει να δημιουργώ καινούργια όνειρα και στόχους.

Ποια είναι η σχέση σου με τους ακροατές;
Μπορώ να πω πως μετά από ένα χρόνο σχεδόν στον Deejay 93.5 και το «On The Road» είναι ωραία και άμεση. Τυχαίνει, επίσης, να πάω για καφέ, να μιλήσω με κάποιον άγνωστο και να με καταλάβει από τη φωνή. Γενικά, παίρνω πολύ θετικό feedback. Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά κάνω.

Έχεις λάβει κάποιο μήνυμα από ακροατή που σε έκανε να νιώσεις άβολα;
Μία φορά, όπου μία ακροάτρια με διόρθωσε σε κάτι, αλλά και πάλι δεν ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω τόσο άβολα.

Γενικά, υπήρξε κάποιο άσχημο περιστατικό με ακροατή;
Όχι, ευτυχώς. Μέχρι στιγμής όλα καλά.

Τον τελευταίο χρόνο βγαίνουν προς τα έξω γυναίκες καταγγέλλοντας περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Σου έχει τύχει κάτι ανάλογο;
Προσωπικά, ευτυχώς, δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Δυστυχώς, όμως, έχουν αυξηθεί τα ποσοστά που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Ποια είναι η δική σου άποψη για όλο αυτό τον χαμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια;
Πιστεύω πως είναι πολύ βασικό να έχει κάποιος ισχυρό και δυνατό χαρακτήρα, να σέβεται τον εαυτό του και να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα χωρίς να νιώθει θύμα.

Πέραν απ’ αυτό έχει γίνει μεγάλος χαμός και με περιστατικά body shaming. Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει αυτή η «ανάγκη» στους ανθρώπους να σχολιάζουν τους άλλους;
Εν έτει 2018 είναι παράλογο να επικρίνεται οτιδήποτε διαφορετικό. Κάτι τέτοιο συμβαίνει από άτομα που δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, θεωρώντας τους ίδιους «διαφορετικούς» και έτσι θέλοντας να νιώσουν καλύτερα κατακρίνουν τους γύρω τους.

Πρόσφατα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε περάσει ένα ηχηρό μήνυμα για το bullying. Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό το θέμα;
Βασικός παράγοντας είναι η αμέλεια των γονιών στην εκμάθηση των παιδιών πως κανείς δεν είναι ίδιος και ότι όλοι διαφέρουμε. Αυτή η διαφορετικότητα που έχουμε ως άνθρωποι, είναι κάτι μαγικό. Επίσης, πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως και τους γύρω μας.

Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται για την έξαρση του bullying, του body shaming κτλ.;
Πρέπει να καταλάβουμε πως τίποτα γύρω μας δεν είναι διαφορετικό, επειδή έχει άλλο βάρος, ύψος ή αναλογία από εμάς. Να θυμόμαστε πως οι ενέργειες είναι αυτές που μένουν, κι όχι η εμφάνιση κάποιου.

Υπήρξες ποτέ θύμα ή θύτης σε μικρότερη ηλικία;
Όχι, ποτέ.

Έχεις δεχτεί ποτέ κάποιο σχόλιο για το δικό σου σώμα;
Όχι, όμως ήμουν και είμαι ένας χαρακτήρας αρκετά δυναμικός, οπότε δύσκολα μπορεί να με επηρεάσει κάτι.

Θα άλλαζες κάτι πάνω σου;
Νομίζω πως όχι. Είμαι υπέρ της φιλοσοφίας να αγαπάμε αυτό που είμαστε και το πώς είμαστε. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κατά των πλαστικών επεμβάσεων, δεν τις κατακρίνω. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις, στο μέλλον μπορεί να θέλω να αλλάξω κάτι.

Έχεις ένα πολύ φυσιολογικό σώμα. Το παλεύεις στο γυμναστήριο; Γιατί ξέρω πως τρως τα πάντα.
(Γέλια) Δεν το παλεύω στο γυμναστήριο, όμως πρέπει άμεσα να ξεκινήσω, διότι έχω αμελήσει πολύ το να κάνω κάτι για εμένα. Ευχαριστώ που μου το θύμισες, πάντως. Νομίζω ότι σ’ αυτό με βοήθησε ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός που έκανα από μικρή και κατάφερα να κρατήσω το σώμα μου σε ένα αρκετά καλό επίπεδο χωρίς να κάνω κάτι επιπλέον. Βέβαια αυτό θα αλλάξει, μόλις έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου.

Νωρίτερα στη χρονιά, σε είχαμε δει να περπατάς στο MTN Must Fashion, για το σόου της Anice. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Δεν σου κρύβω ότι είχα άγχος, γιατί στην πρόβα στραβoπάτησα και δεν ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να συμβεί αυτό την ημέρα του MTN Must Fashion. Όλα πήγαν τέλεια, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα την οποία απόλαυσα πάρα πολύ.

Αλήθεια, ακολουθείς τη μόδα;
Όχι, δεν την ακολουθώ πάντα. Γενικά, επιλέγω να φοράω ρούχα που νιώθω άνετα, με κολακεύουν και είναι… Κρυσταλλία.

Ποιον σχεδιαστή ακολουθείς με κλειστά τα μάτια;
Τη Victoria Beckham. Η γυναίκα είναι είδωλο, τη λατρεύω!

Ποιο κομμάτι από την ντουλάπα σου είναι το αγαπημένο σου;
Την αλήθεια θες; Το αθλητικό μου κολάν (γέλια).

Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην καθημερινότητά σου, τι θα ήταν;
Να έχω περισσότερο χρόνο για να πάω το γυμναστήριο, που λέγαμε και πριν.

Είσαι ένα άτομο που κάθε τόσο ταξιδεύει σε άλλη χώρα. Τι σου προσφέρουν τα ταξίδια;
Μου δίνουν ανάσα, μου δίνουν ζωή, γνώση, εμπειρία, όμορφες εικόνες, εικόνες περίεργες και εναλλακτικές. Υπήρξαν, βέβαια, κι αυτά που ήταν σαν «αφύπνιση». Είδα ανθρώπους που ζούσαν διαφορετικά απ’ ό,τι εγώ, με καθημερινότητα δύσκολη, χωρίς ανέσεις και όλα αυτά που θεωρούμε εμείς δεδομένα. Παρατηρώντας τα αυτά, νιώθω περισσότερη εκτίμηση γι’ αυτά που έχω. Θεωρώ ότι μέσα στον χρόνο πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον ένα ταξίδι. Επίσης, θεωρώ ότι επειδή ξεκίνησα από πολύ μικρή να ταξιδεύω, τα ταξίδια με έχουν ωριμάσει. Το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζεις νέο κόσμο, νέες κουλτούρες και πολιτισμούς. Αυτά θα μας μείνουν στη ζωή.

Θέλω τον τοπ προορισμό για τον χειμώνα και τον τοπ για το καλοκαίρι, με βάση τος τις εμπειρίες σου.
Τώρα μου βάζεις δύσκολα… Για χειμώνα θα σου πρότεινα να πας Πορτογαλία και να τη γυρίσεις. Τη Βαρκελώνη να την επισκεφτείς άνοιξη και το καλοκαίρι να πας στα ελληνικά νησιά. Γενικά, την Ισπανία πρέπει να τη γυρίσεις. Η κάθε πόλη της έχει κάτι διαφορετικό να σου δώσει. Επίσης, ένα ταξίδι που μου έμεινε έντονα χαραγμένο στο μυαλό είναι η Ιορδανία. Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις μπορώ να σου μιλάω για ώρες για προορισμούς και ταξίδια, αν και έχω πολλά ακόμη να κάνω.

Τι θα ήθελες να σου φέρει το μέλλον, εκτός από ταξίδια;
Εντάξει, δεν θα σου πω ταξίδια. Θα σου πω «υγεία», γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το σημαντικότερο.


Tags: Κρυσταλλία Ζησιοπούλου, deejay 93.5