Σαλάτες

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

Γλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 15' Χρόνος: 25' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 13.80€

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες κουμάρα (πορτοκαλί), σε κύβους 2 εκ.
400 γρ. καρότα, σε ροδέλες 2 εκ.
400 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (βρίσκουμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα στον πολυκόφτη (αν θέλουμε)
100 γρ. σταφίδες μαύρες, κορινθιακές (αν θέλουμε)
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα καρότα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σπανάκι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με κατίκι και ψωμί σικάλεως. Αν θέλουμε σαλάτα, ταιριάζει μια ανάμεικτη με ρόκα και ντοματίνια.

Στο ποτήρι μας: Γιατί να μη δοκιμάσουμε μια ωραία ΙΡΑ μπίρα;

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές