Κυρίως πιάτα

Κείμενο: Χριστόφορος Πέσκιας

Σπαγκέτι με έτοιμες φιλεταρισμένες σαρδέλες και άνηθο


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Προμηθευόμαστε έτοιμα φιλέτα σαρδέλας από το σούπερ μάρκετ και μέσα σε 25 λεπτά έχουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα. Ο άνηθος, το λευκό κρασί και το κουκουνάρι θα προσθέσουν έξτρα νοστιμιά.

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 15΄ Χρόνος: 10΄ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 1.70€


Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
25 σαρδέλες, φιλεταρισμένες (βρίσκουμε έτοιμες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 ml λευκό κρασί, ξηρό
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
200 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με μπόλικο άνηθο.

Στο ποτήρι μας μια Σαντορίνη δεξαμενής.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές