Κυρίως πιάτα

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Ψαρονέφρι σε κρούστα μυρωδικών με μουστάρδα και πάπρικα


  • Φωτογραφία: Jessica Morfis

    Φωτογραφία: Jessica Morfis

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: 15' Χρόνος: 30' Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Κόστος: 12.00€


Υλικά

700 γρ. ψαρονέφρι (περίπου 2 κομμάτια)

Για την κρούστα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα
3 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη), ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ. Βάζουμε μέσα το ψαρονέφρι και αλείφουμε καλά με το μείγμα ώστε να καλυφθεί παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄, γυρίζοντας το κρέας πού και πού.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, βάζουμε το κρέας και διορθώνουμε την κρούστα μυρωδικών. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν στην επιφάνεια και να γίνουν στο εσωτερικό. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Κόβουμε σε μέτριες φέτες και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και λευκό ρύζι.

Στο ποτήρι μας Κρητικό Δαφνί.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές