Γλυκά

Από τους Αγγελο Κάρδαρη και Δημήτρη Λεμοντζόγλου

Σορμπέ πεπόνι


  • Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

    Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Προετοιμασία: 15΄, Παρασκευή: περίπου 30΄

Υλικά (για 900 γρ.)

500 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο (καθαρό βάρος)
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό

Διαδικασία

Τεμαχίζουμε το καθαρισμένο πεπόνι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Πολτοποιούμε καλά.

Αδειάζουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή και τον παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα.

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως το σορμπέ.

Tip για τα σορμπέ

  • Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ και ρηχό μεταλλικό σκεύος. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Ανά 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη, αφρατεύοντας το σορμπέ και σπάζοντας τα κρυσταλλάκια που τυχόν σχηματίζονται.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 - 5 φορές.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, γλυκά, συνταγές