Γλυκά

Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος

Πουγκιά με μπρι και σμέουρα


  • Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

    Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Φρούτα και τυρί: συνδυασμός εκλεκτός, με πολλές ενδιαφέρουσες εκφάνσεις. Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασε έξι απλές λιχουδιές που προορίζονται να συνοδεύσουν επιτραπέζια τυριά. Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 08/07.

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 10' Χρόνος: 40' Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας Κόστος: 9.80€

Υλικά

3 φύλλα κρούστας
2 στρογγυλά κομμάτια τυρί μπρι ή καμαμπέρ (περίπου 250 γρ.)
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
10 αμύγδαλα λευκά
300 γρ. μαρμελάδα σμέουρο
6-8 σμέουρα (προαιρετικά - μέσα στο καλοκαίρι βρίσκουμε συνήθως και ελληνικά φρέσκα σμέουρα)

Διαδικασία

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά τους), έτσι ώστε να έχουμε έξι κομμάτια. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μισά με βούτυρο και τα τοποθετούμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ενός τυριού με τη μισή μαρμελάδα και το τοποθετούμε στο κέντρο των φύλλων. Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί λίγα σμέουρα. Σηκώνουμε τις άκρες των φύλλων, τις ενώνουμε στο κέντρο και τις στρίβουμε σαν πουγκί, έτσι ώστε να καλυφθεί το τυρί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας άλλο ένα πουγκί. Τοποθετούμε τα πουγκιά στη λαμαρίνα του φούρνου, αλείφουμε την επιφάνειά τους με βούτυρο, σκορπίζουμε επάνω τους τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε χλιαρά.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, γλυκά, συνταγές