Γλυκά

Συνταγή: Μαρία Αργύρη

Παγωτό μπανάνα με μερέντα


  • Φωτογραφία: Shutterstock

    Φωτογραφία: Shutterstock

Μερίδες: 3 μερίδες
Προετοιμασία: 5'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 1.00€

Υλικά

3 μπανάνες ώριμες
1 μεγάλη κουτ. της σούπας μερέντα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη για 2½ – 3 ώρες. Ρίχνουμε τις παγωμένες ροδέλες μπανάνας στο μούλτι μαζί με τη μερέντα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μαστιχωτό παγωτό. Θα χρειαστεί 1 - 2 λεπτά χτύπημα.

Μυστικά:

  • Τρώμε το παγωτό κατευθείαν εκείνη την ώρα ή το διατηρούμε στην κατάψυξη.
  • Αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με 1 ροδέλα μπανάνας κομμένη στα δύο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr.

 


Tags: γαστρονόμος, γλυκά, παγωτό, συνταγές