ΟΜΟΡΦΙΑ

Γνωρίστε το νέο άρωμα Prada

Δέσποινα Ισοπούλου


  • Για πρώτη φορά στη συλλογή Les Infusions του Οίκου Prada κάνει την εμφάνιση του ένα εσπεριδοειδές άρωμα

    Για πρώτη φορά στη συλλογή Les Infusions του Οίκου Prada κάνει την εμφάνιση του ένα εσπεριδοειδές άρωμα

Η συλλογή Les Infusions της Prada δεν είναι μια συνηθισμένη σειρά αρωμάτων. Αντιπροσωπεύει το παράδοξο πνεύμα του ιταλικού οίκου, αλλά και της ίδιας της Miuccia. Η έγχυση γίνεται με τρόπο ανατρεπτικό και το αποτέλεσμα είναι ένα αισθησιακό déjà vu: τα αρώματα έχουν την ίδια οσφρητική βάση και έπειτα αλλάζουν σύμφωνα με το βασικό συστατικό τους -Ιris, Iris Cèdre, Fleur d'Oranger, Amande, OEillet, Vétiver, Mimosa, Rose. Και ενώ θα περιμέμενε κανείς η σύνθεση κάθε ενός να είναι απλή, στην ουσία παρουσιάζει μια μοναδική πολυπλοκότητα.

Η αρωματοποιός Daniela Andrier συνεργάστηκε στενά με την Miuccia Prada για τη Les Infusions, εξυψώνοντας το εμβληματικό φυσικό συστατικό για κάθε ένα από αυτά . Ανάλαφρα, δροσερά και με μεγάλη διάρκεια, τα αρώματα διατηρούν τη φρεσκάδα τους μέσα από την απλότητα τους.

 

 

Η νέα προσθήκη είναι το Mandarine, ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο άρωμα. Για πρώτη φορά στη συλλογή Les Infusions του οίκου Prada κάνει την εμφάνιση του ένα εσπεριδοειδές άρωμα, με νότες από Bitter Orange και Vert de Mandarine. Το Mandarine, σύμφωνα με το όραμα της Daniela Andrier για τη συλλογή Les Infusions, είναι μια αναπαράσταση των ακατέργαστων στοιχείων ενός μανταρινιού. Προτεραιότητα δίνεται στις γευστικές νότες της επιφάνειας αλλά και στον πυρήνα του φρούτου – το άρωμα μίας φρεσκοκομμένης φλούδας και ο χυμός ενός απολαυστικού κομματιού. Στην καρδιά του αρώματος, το έλαιο από Άνθη Πορτοκαλιάς αναμειγνύεται με νότες από Νερολί, που έρχονται σε αντίθεση με τις αισθησιακές νότες από Opoponax. Το πασίγνωστο άρωμα του μανταρινιού έχει την ιδιαιτερότητα να υποχωρεί, αλλά ταυτόχρονα διατηρείται.

Τα vintage μπουκάλια έχουν υιοθετήσει την κλασική κληρονομιά Prada, εμπνευστής της οποίας ήταν ο Mario Prada το 1913. Οι χρωματιστές βάσεις των μπουκαλιών αντανακλούν το χρώμα τους στο γυάλινο μπουκάλι και στο υγρό περιεχόμενο τους. Το Mandarine ξεχωρίζει χάρη στην πορτοκαλί απόχρωση του.

Η αρωματοποιός Daniela Andrier 

 


Tags: Prada, eau de parfum, άρωμα