ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

5 σύμμαχοι για απώλεια βάρους


  • Τί να προσθέσετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Σας παραθέτουμε 5 συμμάχους για να χάσετε το επιπλέον βάρος σας εύκολα και υγιεινά.

    Τί να προσθέσετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Σας παραθέτουμε 5 συμμάχους για να χάσετε το επιπλέον βάρος σας εύκολα και υγιεινά.

Τί να προσθέσετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Σας παραθέτουμε 5 συμμάχους για να χάσετε το επιπλέον βάρος σας εύκολα και υγιεινά.


1. Ασβέστιο
Σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους, εκτός από τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης, θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου, κατά προτίμηση από τα γαλακτοκομικά, αφού φαίνεται να είναι ικανή να αυξήσει σημαντικά την απώλεια βάρους και λίπους, αλλά και να αυξήσει το ποσοστό λίπους που χάνεται από την κοιλιακή χώρα. Το ασβέστιο που περιέχεται στα άπαχα γαλακτοκομικά συμβάλλει στην καύση του λίπους. Σε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Tενεσί φάνηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν άπαχα γαλακτοκομικά 3-4 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της δίαιτας, έχασαν έως και 70% περισσότερο λίπος, σε σύγκριση με όσες έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά.

2. Πρωτεΐνες 
Συμβάλλουν στη συντήρηση του μυϊκού ιστού που είναι απαραίτητος για τις καύσεις του οργανισμού. Οι ειδικοί προτείνουν να τις εντάξουμε ανεπιφύλακτα στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής μας, κυρίως ψάρι και πουλερικά. Άλλωστε κατά την περίοδο των γιορτών καταναλώσαμε υπερβολική ποσότητα κρέατος, γι’ αυτό πρέπει να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας. 

3. Μπαχαρικά 
Έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας «Hogeschool van Amsterdam» έχει αποδείξει πως υπάρχει δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη δίαιτα χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, τα οποία όχι μόνο προσφέρουν επιπλέον γεύση στα φαγητά μας, αλλά αποτοξινώνουν και καίνε το λίπος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό. Αφού λοιπόν η καλύτερη λιποδιάλυση γίνεται με μπαχαρικά, εντάξτε την κουρκουμίνη, το κύριο συστατικό του κουρκουμά, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στον λιπώδη ιστό, καθώς προκαλεί καλύτερο μεταβολισμό. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική απώλεια βάρους. Επίσης η καπσαϊσίνη, που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές, συμβάλλει στην έκκριση αδρεναλίνης και ως εκ τούτου στην αύξηση του μεταβολισμού.

4. Νερό
Ξεκινήστε την ημέρα σας μ’ ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Καταναλώστε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, είτε χαμομήλι, τίλιο χωρίς ζάχαρη ή μέλι ή φυσικό ανθρακούχο νερό στο οποίο θα έχετε στύψει μισό πορτοκάλι ή λεμόνι για γεύση.

5. Green tea
Αντί για καφέ, μπορείτε για τις επόμενες δύο εβδομάδες να πίνετε πράσινο τσάι, καθώς λόγω της ξανθίνης, που περιέχει, επιδρά στον μεταβολισμό του λίπους και προκαλεί διούρηση. Εννοείται πως πρέπει να αποφύγετε την κατάχρηση, επειδή είναι διεγερτικό.


Tags: υγεία, βάρος, διατροφή, σύμμαχος, εύκολα, υγιείνα, διατροφολόγος, γυναίκα, σώμα, σιλουέτα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)