Κυρίως πιάτα

Επιμέλεια: Νίκη Χρυσανθίδου

Αρωματικό ρολό κιμά τυλιγμένο σε χωριάτικο φύλλο


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Το πεντανόστιμο ρολό κιμά μπορείτε να το φτιάξετε είτε για ένα καθημερινό τραπέζι είτε για ένα γιορτινό κάλεσμα.

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 50'

Υλικά

1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
2 κουτ. γλυκού φρυγανιά τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο (για το λάδωμα των φύλλων και του σκεύους)

Για τον κιμά

750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
150 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
3 φέτες ψωμί, μουλιασμένες σε λίγο γάλα και καλά στυμμένες
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
τα φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε σε ρολό. Σε λεία επιφάνεια, απλώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη, το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο, καλύπτουμε με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη φρυγανιά. Βάζουμε προσεκτικά το ρολό στο κέντρο και το τυλίγουμε με τα φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια του ρολού. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε το ρολό και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το ρολό για 10- 15 λεπτά να σταθεί, κόβουμε σε μέτριες φέτες και σερβίρουμε.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr. 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές