#PINOFTHEWEEK

Εξερευνώντας τον Άρη

Νάκης Αντωνίου


Εξερευνώντας τον Άρη

Ένας φοιτητής αρχιτεκτονικής που είναι και μεγάλος φαν του Instagram, αν μη τι άλλο περιμένεις να έχει ένα συγυρισμένο προφίλ (και είναι και συγυρισμένο και με συνοχή κλπ). Βρέθηκα με τον Άρη Βιολάρη για μια κουβέντα για αρχιτεκτονική, για social media και γενικά για ό,τι να 'ναι. 

Σε διακόπτω από το διάβασμα;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο έχω εξεταστική, αλλά μόλις μου πρότεινες την συνέντευξη ενθουσιάστηκα τόσο που δεν μπόρεσα να αρνηθώ.

Ωωω, πάλι καλά. Πες μου δύο λόγους που σπουδάζεις αρχιτεκτονική.
Από μικρός ασχολούμουν με τη φωτογραφία και με τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Στον ελεύθερο μου χρόνο διάβαζα περιοδικά και πάντα κυκλοφορούσα με μία DSLR. Γι’ αυτό αποφάσισα να σπουδάσω αρχιτεκτονική. Είναι ένας από τους δυσκολότερους κλάδους αλλά είναι και πολύ δημιουργικός ! Ο δεύτερος και πιο βασικός λόγος που επέλεξα αρχιτεκτονική είναι το ότι μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω τις σκέψεις μου και συναισθήματα μου σε ένα χαρτί και μετά να μπορώ να τα βλέπω σε 3D. Επίσης μου αρέσει να εκπληρώνω με κάθε τρόπο τις ανάγκες των μελλοντικών μου πελατών.

Πώς περνάς αλήθεια;
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει υπερβολική πίεση και κούραση. Είναι πολυέξοδη σαν σπουδή και υπάρχουν πολλά βράδια που δεν κοιμόμαστε, αλλά δεν παύει να είναι διασκεδαστικό και δημιουργικό, που στην ουσία είναι αυτό το πιο σημαντικό.

Μίλα μου για τους ρυθμούς. Για τον Ιωνικό για παράδειγμα.
Χαχα, από πού να αρχίσω, ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτό. Τον βρίσκεις στην Αρχαία Ελλάδα, είναι ένας απλός ρυθμός κι αν θες να μάθεις περισσότερα έλα στην αρχιτεκτονική.

Όχι ευχαριστώ. Πώς βλέπεις την Κύπρο στον τομέα της αρχιτεκτονικής;
Ο τομέας της αρχιτεκτονικής είναι λίγο ότι να ‘ναι, στην Κύπρο. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν. Για να καταλάβεις, προσωπική μου άποψη είναι πως όλα τα ωραία κτίρια είναι από αρχιτέκτονες του εξωτερικού.

Υπάρχει κάποιο κτήριο στην Κύπρο που να ξεχωρίζεις για την αρχιτεκτονική του;
Μου αρέσει πολύ το Tower 25 του Jean Nouvel στη Λευκωσία. Το θεωρώ ένα υπέροχο structure αρχιτεκτονικής, απλό μεν αλλά με πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως όλα αυτά τα μικρά παραθυράκια. Δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι αφού ο αρχιτέκτονας σκέφτηκε να κάνει εσωτερικές αυλές με δέντρα φυτά και πολύ  πράσινο.

Έχεις αρχίσει να διαμορφώνεις το δικό σου στιλ στην αρχιτεκτονική;
Ακόμα δεν έχω βρει το δικό μου στυλ αλλά κοντά είμαι. Λόγο του χαρακτήρα μου, μου αρέσει να περνάω από πολλές ιδέες και αποτυχίες για να μαθαίνω . Πιστεύω πρέπει να τελειώσω τις σπουδές μου πρώτα και να αποκτήσω εμπειρίες για να βρω τον πραγματικό μου εαυτό στη αρχιτεκτονική

Μίλα μου και για τα 134 προφίλ σου στο Instagram.
Είναι μυστικά του «επαγγέλματος», δεν τα λέμε αυτά.

Γιατί να σε κάνω follow;
Τώρα τι να σου πω;

Έχεις μια εμμονή με τα social media έτσι;
Ποιος δεν έχει;

Πόσο ανησυχητική είναι;
Μην μου αγχώνεσαι μόνο.

Αγχώνομαι λίγο. Τι είναι το θέμα σου με το μαυρόασπρο;
Δεν έχω θέμα με το μαυρόασπρο, έχω θέμα με το χρώμα, αρχιτεκτονική συνήθεια βλέπεις. Οκ ήταν μια ιδέα για να υπάρχει συνοχή και να αρέσει το προφίλ στον κόσμο, να βλέπει ότι έχω μια θεματική. Μετά μπορεί να το αλλάξω λίγο.

Πόση αρχιτεκτονική βάζεις στο Instagram σου;
Δεν χρειάζεται να ποστάρω μια φωτογραφία αρχιτεκτονική, παντού είναι και παντού υπάρχει. Ακόμα και στο πώς θα στήσεις ένα ποτήρι νερό.

Θεωρείς ότι έχεις στυλ;
Εσύ τι πιστεύεις;

Δεν θα σου απαντήσω. Ποια ήταν η τελευταία αγορά που έκανες;
Α πήρα το iPhone 7 Plus.

Και;
Είναι πιο συγυρισμένο από το Samsung Galaxy αλλά η κάμερα δεν είναι τόσο καλή. Γενικά, ωραίο design, nice look, nothing more.

Τώρα μεταξύ μας, ήσουν ΛΟΚ;
Ναι.

…Γιατί;
Όλοι κάνουμε λάθη. Σοβαρά τώρα, πήγα στα ΛΟΚ επειδή κάποιοι πίστευαν ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω. Συνήθως δεν με απασχολεί το να αποδεικνύω στους άλλους τι μπορώ να κάνω, αλλά ήταν μια καλή  πρόκληση, και μια καλή ευκαιρία για να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ.

Καλά. #followforfollow;
Καλά...#whatstheproblem

Instagram: @aris_violaris
Facebook: Aris Violaris 

 


Tags: p.in, pinoftheweek, person of interest