Κυρίως πιάτα

Κείμενο: Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Πίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμι


  • Φωτογραφία: Jessica Morfis

    Φωτογραφία: Jessica Morfis

Είτε ετοιμάσουμε σπιτική ζύμη, είτε χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό χάρη στα προϊόντα της γέμισης. Πικάντικο πεκορίνο Αμφιλοχίας και το ξεχωριστό λευκαδίτικο σαλάμι.

Μερίδες: για 1 πίτσα 36 - 38 εκ. Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 10' - 12'

Υλικά

ζύμη
4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
300 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
100 γρ. σαλάμι Λευκάδας σε λεπτές φέτες
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Διαδικασία

Απλώνουμε στη ζύμη 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και από πάνω ομοιόμορφα τη φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 220° C για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω. Ξεφουρνίζουμε και σκορπίζουμε το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το σαλάμι Λευκάδας και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το πεκορίνο.

Στο ποτήρι μας ένα ροζέ από Αυγουστιάτη από τη γειτονική Ζάκυνθο.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr. 


Tags: γαστρονόμος, πίτσα, συνταγές