NEWS

15 ιδέες για το weekend

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Οι καλύτερες ιδέες για το weekend είναι εδώ!

    Οι καλύτερες ιδέες για το weekend είναι εδώ!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παραμυθούπολη 2016  - Εγκαίνια
Το πολυαναμενόμενο στέκι μικρών και μεγάλων, η αγαπημένη «Παραμυθούπολη», έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα και μας προτείνει να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια παραμυθένια πόλη έχει στηθεί για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου
με συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις, χορό, παιχνίδια όπως giant wheel και carouzel, ξυλοπόδαρους, μπαλονοκατασκευές, ταχυδακτυλουργούς και με τον  Άγιο Βασίλη να δίνουν και φέτος ραντεβού στην «Παραμυθούπολη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 25/11
16.00-23.00
18:00-20:00 LOVE FM Live Link με τον Λοΐζο Μιχαηλίδη
19:30 Εγκαίνια από τον Δήμαρχο Στροβόλου Δρ. Λάζαρο Σαββίδη και τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου
20:00-22:00 Συναυλία με τον Ηλία Βρεττό και την Κατερίνα Στικούδη

Σάββατο 26/11
14.00-23.00
18:30-19:30 Τραγούδια & χορός από την παράσταση Τοσοδούλα

Κυριακή 27/11
11.00-23.00
16:00-18:00 Ξυλοπόδαρος θα μοιράζει μπαλονοκατασκευές
17:00-18:00 Show από τη σχολή Yu-Yu-Kan και τη σχολή Release

Χρυσός Χορηγός: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μέγας χορηγός: ΜΤΝ
Χορηγοί: Blue Air, FORD, KEANITA, ΖΟΡΠΑΣ, PARKO PALIATSO, Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ION, Γαριδάκια TOPSI
Υποστηρικτές: Ελληνικά Πετρέλαια EKO, PGS, Λανίτης, Ανθοπωλεία Μαρίνος
Χορηγοί επικοινωνίας MAD & Love FM

Info
Παρασκευή 25 - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Παραμυθούπολη,
Φώτα Ορφανίδη, Στρόβολος
Είσοδος €4 (11.00-18.00)
Είσοδος €6 (18.00-23.00)
Δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Το βιβλίο στη ζωή μας» στο Τρακασόλ
Έκθεση βιβλίου με τίτλο «Το βιβλίο στη ζωή μας» με περισσότερους από 2000 τίτλους βιβλίων από πολλούς εκδοτικούς οίκους, διοργανώνεται στο Τρακασόλ σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Κ.Π Κυριάκου.

Ένα δωδεκαήμερο αφιερωμένο στη μαγεία του βιβλίου που συνοδεύεται με  πρωτότυπες εκδηλώσεις που στηρίζουν συγγραφείς με παρουσιάσεις των βιβλίων τους καλλιτέχνες με ζωντανές unplugged εμφανίσεις και ακαδημαϊκούς καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, που στήριξαν το εγχειρημα.

Όλα τα δρώμενα που θα γίνουν στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή και του Δήμαρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 11.30
Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ,  Λεμεσός
Μαρίνα Λεμεσού
Πληροφορίες  25878744 
Προπώληση
Ταμείο οδού Ειρήνης 158, 25878744
Tickethour: 77777040
Η έκθεση διαρκεί μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2016


«Η Μαντάλα μου για τη Λευκωσία» - Παρουσίαση βιβλίου
H συγγραφέας Melissa Hekkers και η αρχαιολόγος-ιστορικός τέχνης Άννα Μαραγκού παρουσιάζουν το βιβλίο ζωγραφικής ‘Η Μαντάλα μου για τη Λευκωσία’ στο CVAR στη Λευκωσία.

To βιβλίο απεικονίζει μια σειρά από 11 «μαντάλες» στο πλαίσιο των τειχών της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, σε μαύρο και άσπρο, για την ψυχαγωγία τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Η μαντάλα, που σημαίνει ‘κύκλος’ στα Σανσκριτικά, έχει ομόκεντρη δομή και εξισορροπεί τα οπτικά στοιχεία που την αποτελούν, συμβολίζοντας την ενότητα και την αρμονία˙ η κάθε μαντάλα έχει τη δική της μοναδική έννοια. Η ενσωμάτωση του κυκλικού σχήματος της μαντάλας μέσα στο περίγραμμα των τειχών της Λευκωσίας ήταν μια εικαστικά, φυσική αντίδραση.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ‘Λευκωσιάτικων’ μαντάλων, η συγγραφέας ξεκίνησε αβίαστα να φωτογραφίζει στοιχεία και από τις δυο πλευρές της μοιρασμένης πόλης ώστε να δημιουργήσει 11 μαντάλες, κάθε μια από τις οποίες θα αντιπροσώπευε έναν από τους προμαχώνες της πρωτεύουσάς μας. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χρωματίσουν τρεις life size Λευκωσιάτικες Μαντάλες που θα αναρτηθούν στον χώρο όταν ολοκληρωθούν. Το βιβλίο είναι γραμμένο στα αγγλικά, ελληνικά και τουρκικά και θα είναι διαθέσιμο για πώληση.

Info
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
The Centre of Visual Arts and Research (CVAR), 14.30-18.00  
Ερμού 285, Λευκωσία.
Πληροφορίες 99803832, melissahekkers@gmail.com


ΑΝ ΠΑΣ CLUBBING

Echonomist στο Mason Bar
O Θεσσαλονικιός μουσικός παραγωγός και dj, Πέτρος Μανγκανάρης (a.k.a. Echonomist),  γνωστός στη σκηνή της σύγχρονης electro μουσικής, έρχεται για να βραδιά.

O Πέτρος Μανγκανάρης θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους καλλιτέχνες της ελληνικής dance σκηνής. Με σταθερή παρουσία στα μεγαλύτερα dancefloors της Ευρώπης και κυκλοφορίες σε σημαντικές δισκογραφικές όπως οι Dessous, Rotary Cocktail, Mixx Records, Upon|You, Back n Forth μεταξύ άλλων, διανύει ίσως την πιο παραγωγική του περίοδο.

Warm up: Niccolas G.

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Mason Bar
Ζικ Ζακ 10, Λεμεσός
99775160


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Δώρος Δημοσθένους στο  Τρακασόλ
Ο Δώρος Δημοσθένους επιχειρεί ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, στα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου στο Τρακασόλ.

Μετά την πολύ πετυχημένη βραδιά του στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σ’ ένα εκρηκτικό, χορευτικό swing party, ο Δώρος Δημοσθένους αποκαλύπτει την άλλη του πλευρά.

Χαμηλόφωνος, εσωτερικός, λιτός, ουσιαστικός, με αιχμή την παθιασμένη ερμηνεία του και τον δυναμισμό της φωνής του, με τη συνοδεία στο πιάνο του φίλου του και εξαιρετικού σολίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη. Σε πρώτο πλάνο το τραγούδι γυμνό, με απρόβλεπτες διασκευές σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο.

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 11.30
Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ,  Λεμεσός
Μαρίνα Λεμεσού
Πληροφορίες   25878744 
Εισιτήριο €15
Προπώληση
Ταμείο οδού Ειρήνης 158, 25878744
Tickethour: 77777040


Δημήτρης Μπάσης στο Downtown Live
Ο Δημήτρης Μπάσης, έχει χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές των τελευταίων ετών έχοντας αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι!

Έχει κερδίσει όλα τα δύσκολα στοιχήματα στην καριέρα του, αφού έχει τολμήσει στις ζωντανές του εμφανίσεις να αναμετρηθεί με τραγούδια που σφραγίστηκαν από μύθους του παρελθόντος. Η ωριμότητα της φωνής του, η μοναδική του ερμηνεία, το πάθος αλλά και η αυθεντικότητά του υπόσχονται να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές!

Μια διασκεδαστική και κεφάτη διαδρομή με τη συνοδεία τριών μουσικών που θα δημιουργήσει μοναδική παρεΐστικη ατμόσφαιρα, σε ένα πρόγραμμα με στόχο την ψυχαγωγία, αλλά και το κέφι!

Info
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Downtown Live, 22.30
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Στρόβολος, Λευκωσία 
Κρατήσεις 99614100

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου  2016
Ravens, 22.30
Σαριπόλου & Σωκράτους γωνία 4, Λεμεσός
Κρατήσεις 99614100


P. Skornyakov & L.Nesterov στο Τεχνόπολις 20
O Pavel Skornyakov στο σαξόφωνο (φωτο) και ο Leonid Nesterov στο πιάνο θα παρουσιάσουν μια βραδιά τζαζ μουσικής στο Τεχνόπολις 20.  Το ντουέτο θα παρουσιάσει δικές τους συνθέσεις αλλά και γνωστά τζαζ κομμάτια.

O Pavel Skornyakov είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς τζαζ σκηνής. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στην πόλη της Ufa, αλλά τώρα ζει μόνιμα στη Μόσχα.  Συνθέτης και μουσικός, είναι  βιρτουόζος του alto, soprano και tenor σαξοφώνου καθώς και του φλάουτου. Ο Pavel εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας και είχε επιτυχημένες παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ο Leonid Nesterov άρχισε τη μουσική του εκπαίδευση και καριέρα στη Λετονία και μετακόμισε στη Λεμεσό το 2010, όπου συνεχίζει την καριέρα του. Έχει εμφανιστεί με πολλούς ταλαντούχους μουσικούς σε όλο την Κύπρο και μοιράζεται το πάθος του για την τζαζ μουσική παίζοντας σε διάφορες χώρες όπως σε χώρες της Βαλτικής, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία και το Ισραήλ.

Info
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Τεχνόπολις 20, 20.00
Νικολάου Νικολαϊδη 18, Πάφος
Είσοδος €10
Κρατήσεις απαραίτητες 70002420


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Και τώρα οι δύο μας» στον Εξάντα
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ίδρυση και την πρώτη του παράσταση, το Θέατρο ΑντίΛογος επανέρχεται, στην κύρια σκηνή, με το συγκλονιστικό και βαθιά κοινωνικό έργο του ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Και τώρα οι δυό μας».

Το έργο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και μετάφραση/διασκευή του Γιώργου Κιμούλη, πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για επιτυχία και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση.  Ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ αφού η οικονομική κρίση των καιρών μας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κοινωνία των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο.

Στο «Και τώρα οι δύο μας»  γίνεται σαφές πως ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά παγιδεύεται τους μηχανισμούς τους μη μπορώντας να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί παρέχοντας του υποσχέσεις και ευκαιρίες για επιτυχία.  Εκμεταλλεύεται προς όφελος και εξυπηρέτησή της ανθρώπους με προσόντα και ικανότητες αναγκάζοντας τους να παραιτηθούν από κάθε ηθική αξία. 
Αυτή η ανάγκη κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής επιτυχίας αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάντερ Γκέλμαν
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά-κοστούμια: Νεοκλής Νεοκλέους
Σχεδιασμός Αφίσας - Προγράμματος: Νάσια Δημητρίου
Φωτογράφιση: Φώτιος Φωτίου
Χειριστής κονσόλας ήχου & φώτων: Αντρέας Καρσεράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Άννα Γιαγκιώζη

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 25 - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Εξάντας Bar Theatre
Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Καϊμακλί, Λευκωσία
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το τσάι ή το ποτό τους (το σέρβις σταματάει με την έναρξη του έργου).
Κρατήσεις 99 251331,  99 544454
Είσοδος 10 ευρώ
Παραστάσεις αρχίζουν Παρ-Σαβ στις 20.30
Κυριακή στις 18.00 & 20.00
Facebook page: Θέατρο Αντίλογος
Χορηγοί Επικοινωνίας ΡΙΚ, Η Καθημερινή, Love fm, WiΖ, Beautiful People

 
«Ο Γενικός Γραμματεύς» από τον ΘΟΚ

Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής δραματουργίας, «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Στ. Καπετανάκη παρουσιάζει ο ΘΟΚ στην Κεντρική Σκηνή του, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.

Ο Λάμπρος,  ένας αγράμματος αλλά πλούσιος επαρχιώτης επιδιώκει μέσα από την υποστήριξή του στον τοπικό βουλευτή, μια θέση στο δημόσιο που θα του εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη μεγάλη ζωή και τα αξιώματα στην πρωτεύουσα. Βασικός υποστηρικτής του στο όραμα αυτό, η φαντασμένη γυναίκα του, Πηνελόπη, που επίσης προσβλέπει ένα μεγάλο αξίωμα για τον άντρα της. Όσο ο σύζυγός της θα προσπαθεί να εισχωρήσει στο διεφθαρμένο κράτος και στους μηχανισμούς του πελατειακού συστήματος, η ίδια θα περιφέρεται στα αριστοκρατικά σαλόνια. Ένθερμη υποστήριξη βρίσκει και από όλη του την οικογένεια που ήδη έχει ετοιμαστεί να εγκαταλείψει την επαρχία.

* Το έργο «Ο Γενικός Γραμματεύς» έχει ανέβει άλλη μια φορά στο ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το 1981.

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Μουσική/Μουσικός επί σκηνής: Σάββας Σάββα
Χορογραφία/Κίνηση: Έφη Καρακώστα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Γιαννοπούλου
Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Σάββας Λαζάρου

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Θεώνη: Παντελίτσα Λοΐζου
Μαρουσώ: Έλενα Παυλίδου
Πηνελόπη: Έλενα Ευσταθίου
Λάμπρος Θυμέλης: Χάρης Σώζος
Κωσταντής: Φώτης Γεωργίδης
Θεόδωρος: Γιώργος Τάτσης
Μαγδαληνή: Αρετή Τίλη
Μίχος: Πέτρος Γιωρκάτζης
Στρατήγης: Κώστας Καζάκας
Κοσμάς/Αστυνόμος: Χάρης Κκολός
Ζώρζ: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
Λιλή: Χρυσή Ανδρέου
Κοπέλα του καμπαρέ: Μαρύλια Γιαλλουρίδου
Κοπέλα του καμπαρέ: Χρυστάλλα Σκόρδου
Κοπέλα του καμπαρέ: Άντρη Χατζηχριστοδούλου
Κλέων: Λουκάς Ζήκος
Χρύσογλους: Γιάννης Μίνως
Γραφίδης/Καλεσμένος: Ιούλιος Τζιάτας
Βενέτης: Μιχάλης Μουστάκας
Καλεσμένη: Ζωή Κυπριανού
Καλεσμένη: Δέσποινα Γιαννοπούλου
Καλεσμένη: Νάγια Αναστασιάδου
Καλεσμένη: Σοφία Ιακώβου

Info
Παρασκευή 25 – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30
Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12 / €6
Προπώληση Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ,  77772717
Παραστάσεις Παρασκευή-Σάββατο 20.30 και Κυριακή 18.00
www.thoc.org.cy


«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Θέατρο Λατσιών
Τη ζεστή, αισιόδοξη και πνευματώδη κομεντί «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες» του Leonard Gershe ανεβάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το θέατρο Λέξη.

Η πλοκή του έργου –που είναι βασισμένη στη ζωή ενός υπαρκτού προσώπου, του δικηγόρου Χάρολντ Κρεντς- μέσα από ένα πανέξυπνο και διαπεραστικό χιούμορ, προσεγγίζει τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού, του έρωτα, του θάρρους και της αλληλοκατανόησης.

Το έργο υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του Broadway κάνοντας πάνω από 1100 παραστάσεις.  Αργότερα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από τον ίδιο τον Gershe.  Τον τίτλο «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες» ο συγγραφέας τον εμπνεύστηκε από μια φράση που συνάντησε στο μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς «Ο ζοφερός οίκος».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Leonard Gershe
Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαϊδης
Mετάφραση:   Γιώργος Γεωργίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Μουσική Σύνθεση & Επιμέλεια: Μιχάλης Ρούσος
Στίχοι Τραγουδιού:  Σταύρος Σταύρου
Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Σύμβουλος Επιστημονικών θεμάτων &
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Γεωργίου
Οπτικό Υλικό:  Χαράλαμπος Μαργαρίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Φιλιππίδου
Κινηματογράφηση Τρέιλερ:  Κώστας Δράκος

Συνεργασία:  Μαρίνα Βρόντη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Μπράβος, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παυλίδου, Μάριος Δημητρίου

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 25 - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά
Εισιτήρια €15 / €10 μειωμένο 
Προπώληση 7000 0146
Παραστάσεις Παρ-Σαβ στις 20.30 και Κυρ στις 18.30
Facebook page: ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΞΗ
www.theatrolexi.com

Χορηγοί Επικοινωνίας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Love FM, WIZ, Beautiful People


«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Wherehaus 612
Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater, ανεβάζει το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Σε μια εποχή που το θεατρικό τοπίο στην Κύπρο είναι γκρίζο, εχθρικό και άγονο, το σκηνικό του «Περιμένοντας τον Γκοντό», εύκολα αφομοιώνει πέντε άνεργους ηθοποιούς που περιμένουν, εκτός από τον Γκοντό, κρατική επιχορήγηση για να επιβιώσουν.

Το έργο παίζεται σε δύο παράλληλα σύμπαντα: Το ένα είναι αυτό του Μπέκετ, στο οποίο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν περιμένουν την λύτρωση από το χέρι κάποιου Γκοντό. Το δεύτερο είναι εκείνο της πραγματικότητας των ηθοποιών, που περιμένουν κρατική επιχορήγηση, σε ένα υπό διάλυση, χρεοκοπημένο θέατρο.
 
Περιμένοντας τη στιγμή που θα πάρεις την πρώτη ανάσα μετά από μια βουτιά στο βυθό που δεν μέτρησες σωστά. Περιμένοντας στη στάση με μια φθαρμένη βαλίτσα στο χέρι, φορτωμένη με απόγνωση και ελπίδα. Περιμένοντας τη λύτρωση από ένα κυκλοθυμικό και απρόβλεπτο σύμπαν, την ώρα που θ’ ανάψουνε τα φώτα πάνω στη σκηνή για να επέλθει λύτρωση. Περιμένοντας τη λύτρωση από το χέρι της εξουσίας που κρατάει το διακόπτη. Μια φιγούρα στο σκοτάδι που παλεύει να φανεί. 
                                        
Συντελεστές
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθεσία/ Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Δημητρίου
Βοηθός σκηνοθέτη/ χειριστής φωτισμού: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σκηνοθετική και Δραματουργική υποστήριξη: Ευριπίδης Δίκαιος
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόδουλος Χριστοδούλου
Υπεύθυνη παραγωγής: Ευαγγελία Νικολάου
Παίζουν: Ευαγγελία Ονουφρίου, Νικόλας Δημητρίου,
Ευαγγελία Νικολάου, Λήδα Καραγιάννη, Μαριλένα Στυλιανού

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 26 - Κυριακή Νοεμβρίου 2016
Wherehaus 612, στις 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία 
Κρατήσεις 99122552, 99740773
Εισιτήριο €12 / €10 (μειωμένο)


 «Η Μαριχουάνα της μαμάς μου είναι πιο καλή απ΄της δικιάς σου»
Το πανέξυπνο έργο του Νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο ανεβαίνει σε μια επιτυχημένη διασκευή του Χρήστου Γρηγοριάδη και σε σκηνοθεσία του Λοίζου Μαρκίδη. Το έργο από το 1976 που γράφτηκε, ανεβαίνει αδιάκοπα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς ηθοδιδακτικές κωμωδίες.

Ο Ντάριο Φο, μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ιταλικής λογοτεχνίας, έχοντας ζήσει όλες τις ιστορικές στιγμές του αιώνα, τις αποτύπωσε στα θεατρικά και τα γραπτά του. Κυνηγήθηκε από κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους της εκκλησίας και τελικά τιμήθηκε με νόμπελ το 1997.  Χάρισε στη λογοτεχνία στιγμές σπαρταριστές αλλά ταυτόχρονα με προβληματισμό και σκληρή κριτική.

Μέσα από την ακραία σάτιρα, ο Φο κατακεραυνώνει τις εξουσίες, αποκαλύπτει την παραφιλολογία, την ψεύτικη χαρά των ναρκωτικών και την αφελή κουτοπονηριά των ανθρώπων που πιστεύουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο υπηρετώντας ένα σαθρό κράτος.  Δεν είναι μια απλή φαρσοκωμωδία, είναι ένας ύμνος στην τέχνη του θεάτρου, με πικρές δόσεις αλήθειας και τραγικής πραγματικότητας, που κάνουν τον θεατή να γελάει με δάκρυα.

Συντελεστές
Συγγραφέας Ντάριο Φο
Διασκευή Χρήστος Γρηγοριάδης
Σκηνοθεσία  Λοίζου Μαρκίδη
Σκηνικά και κοστούμια Σόσε Εσκιτζιάν
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρίνος Ξενοφώντος, Μαριλένη Σταύρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Νικόλας Πέτρου, Ιάσονας Λοιζίδης και Γιώργος Ονησιφόρου.

Info
Σάββατο 26 - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
(τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία)
Αρχαγγέλου 7, Λατσιά
Κρατήσεις 70007721


«Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι: για ενήλικες μόνο» στη Λεμεσό
Μια φορά κι έναν μικρό, κρύο, προ Χριστουγεννιάτικο καιρό, ζούσε μια άμεπτου ηθικής σαραντάρα σε ένα κάστρο. Είχε όμως έναν υιό, που δεν έλεγε να παντρευτεί και της στεκόταν εμπόδιο μπροστά στα ιδιωτικά πάρτι οργίων που ήθελε να κάνει!

 Κάθε Παρασκευή, η Βασίλισσα Εμμμανουέλλα έκανε πάρτι γνωριμιών, μπας και βρεθεί η πριγκίπισσα που θα αγνοήσει το μικρό και χαριτωμένο σπαθί του μονάκριβού της και θα τον άφηνε να την … αγαπήσει.

Αφού δεν είχε τύχη στο δικό του βασίλειο, ο πρίγκιπας, παρέα με τον ξάδελφο του, πήραν σβάρνα όλα τα υπόλοιπα, με τη βασιλική άμαξα. Στην πορεία, για καλή τους τύχη έγιναν τρείς. Μια σέξι καμαριέρα μπήκε φουριόζα στη άμαξα και τους είπε: «To τρίο είναι καλύτερο στο κρύο»! Στάσεις έκαναν πολλές οι τρεις τους και σε κάθε βασίλειο ο πρίγκιπας δοκίμαζε άλλη πριγκίπισσα…

Τελικά, ποια θα είναι η τυχερή που του πρίγκιπα το μικρό σπαθί για πάντα θα κρατεί;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Μαρία Σωκράτους
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά/Κουστούμια: Χρίστος Όθωνος
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης,
Artwork: Strass and Glitter
Κινησιολογία: Έλενα Αντώρκα
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Σωκράτους
 
Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Ξένια Προδρόμου, Μαρία Σωκράτους

Info
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Θέατρο Ένα, 23.45
Β’ Δημοτική Αγορά, Λεμεσός
Κρατήσεις 96297278 και 99942930
Είσοδος €7
Το κρασί κερασμένο.


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Πέντε χρόνια μετά το τέλος του υπερεπιτυχημένου franchise του Χάρι Πότερ, η J.K. Rowling παρουσιάζει το νέο της φανταστικό δημιούργημα. Πρόκειται για την περιπέτεια που μεταφέρει τη μαγική δράση στην jazzy Νέα Υόρκη του μεσοπολέμου.

Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικάνους), αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί… από προσώπου Γης.

Η J.K. Rowling και η κινηματογραφική ομάδα του «Χάρι Πότερ» μεταφέρουν το παραμυθένιο τους σύμπαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ακολουθώντας πιστά κι επιτυχημένα την ίδια χρυσοφόρα συνταγή. Αν εξαιρέσει, λοιπόν, κάποιος το στοιχείο της οπτικής έκπληξης που αναγκαστικά απουσιάζει και το προβλέψιμο (πλην μιας απρόσμενης cameo εμφάνισης), καταπλακωμένο από τα ειδικά εφέ φινάλε, έχουμε να κάνουμε με το mainstream σινεμά διασκέδασης στα καλύτερά του.

Σκηνοθέτης: David Yates 
Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.00, 19.35, 22.15, σαββατοκύριακο 11.00, 14.00
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.00, 19.35, 22.15 
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.00, 19.35, 22.15
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.00, 19.35, 22.15, σαββατοκύριακο 11.00, 14.00
RIO 1 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 17.20
RIO 2 22.00 
RIO 4 μόνο σαββατοκύριακο 15.30 

Blair Witch (νέα ταινία)
Καινούργιο υλικό από την υπόθεση εξαφάνισης της αδερφής του πριν από χρόνια στους Μαύρους Λόφους φέρνει τον νεαρό Τζέιμς και τρεις φίλους του μέχρις εκεί, αναζητώντας τα ίχνη της.

Θολό, θορυβώδες, ανέμπνευστο και τελικά εντελώς αναίτιο reboot (παρά σίκουελ) του κλασικού και πραγματικά τρομακτικού «The Blair Witch Project».

Σκηνοθέτης: Adam Wingard 
Πρωταγωνιστούν: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus)
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 19.45, 22.05  
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 19.45, 22.05  
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 19.45, 22.05 
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.05
RIO 3 19.45, 22.00 


Get Squirrely (νέα ταινία)
Ο Φράνκι, ένας κουλ σκίουρος με μοναδική αίσθηση του στυλ, αποφυλακίζεται από τον ζωολογικό κήπο και μαθαίνει πως το δάσος στο οποίο μεγάλωσε, βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο. Μία εταιρεία κατακλέβει τους καρπούς, με μοχθηρούς σκοπούς, και ο Φράνκι είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την κατάσταση, αλλά αυτό σημαίνει πως ρισκάρει να χάσει την αγάπη της ζωής του.

Σκηνοθέτης: Ross Venokur 
Φωνές: Jason Jones,  Will Forte, John Leguizamo  

(GR)
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 15.15 
K Cineplex 2 (Kings Avenue - Πάφος) 17.15, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
RIO 2 μόνο σαββατοκύριακο 15.30, 17.30 


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ 

Οι Cyprus Strollers στο όρος Αδελφοί
Οι Cyprus Strollers επισκέπτονται το όρος Αδελφοί, για μια συναρπαστική πεζοπορία μήκους 11 χλμ, διάρκειας 3 ωρών περίπου. Η διαδρομή ξεκινά από την Ασίνου, σε υψόμετρο περίπου 500 μ, περνά ένα μαγευτικό πευκοδάσος, ανεβαίνει σε υψόμετρο 650 μ, φτάνει στο χωριό Άγιος Θεόδωρος στην κοιλάδα της Σολέας, και επιστρέφει από το ίδιο μονοπάτι.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. 

Info
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.45 πμ.
Βαθμός δυσκολίας 2 (μέτριο)
Δωρεάν.
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, 97613720

 


Tags: ατζέντα, Σαββατοκυριάκο, έξοδος, παραμυθούπολη, θέατρο, χορός, παιδιά, διασκέδαση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)