Γλυκά

Πρωτότυπη λευκή μερέντα


  • Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος

    Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος

Προετοιμασία: 15 Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα λευκή
70 γρ. βούτυρ
1/2 κούπα γάλα φρέσκο

Διαδικασία

Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη βάζουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

*Τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στο ψωμί, γέμιση για τσουρέκια, γλάσο για κέικ ή μάφινς κ.λπ.

 

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

 

 


Tags: γαστρονόμος, γλυκά