Κυρίως πιάτα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κοτόπουλο με σέσκουλα στην κατσαρόλα


  • Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά για 4 άτομα:

1½ κιλό σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε 4 - 5 κομμάτια το καθένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
ελάχιστο μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό
ξηρό κρασί
100 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα σέσκουλα για 3 - 4 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Στην κατσαρόλα που ζεματίσαμε τα σέσκουλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα το κοτόπουλο.

Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό (ή το νερό) και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σέσκουλα και τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε περίπου για άλλα 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, τρίβουμε από πάνω λίγη σκληρή φέτα, κατά προτίμηση Καλαβρύτων, που θα βρούμε σε μερικά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά τυροπωλεία.

Τι πίνουμε: Λευκό κρασί στο μαγείρεμα, αλλά εγώ θα έλεγα ροζέ στο ποτήρι! Ενα ροζέ με σώμα και άρωμα, από Μοσχοφίλερο ή και Syrah ίσως.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 


Tags: γαστρονόμος, συνταγές