Κυρίως πιάτα

Επιμέλεια: Tina Webb

Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!

Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)
μπούκοβο
3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
300 γρ. ταλιατέλες
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 - 3 κουτ. σούπας μυζήθρα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


Tags: γαστρονόμος, συνταγές