Σαλάτες

Ψητά καρότα με παντζάρια και καυκαλήθρες


  • Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Τα ψητά καρότα γίνονται ο τέλειος καμβάς για τις νοστιμότερες φθινοπωρινές σαλάτες.

Προετοιμασία: 40'

Υλικά

500 γρ. ψητά καρότα (βλ. συνταγή), σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
2 μεσαία παντζάρια ωμά, καθαρισμένα, χοντροτριμμένα
2 ξινόμηλα σε κυβάκια
1/2 μάτσο καυκαλήθρες (ή δυόσμος), ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
5 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
50 γρ. ηλιόσποροι

Διαδικασία

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


Tags: γαστρονόμος, συνταγές, σαλάτες