Ορεκτικά

Ζουμερά και υγιεινά καλαμπόκια


  • Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μαρία Αργύρη

Προετοιμασία: 10΄, Βράσιμο: 15΄ - 30΄, Αναμονή: 3΄, Ψήσιμο: 8΄ - 10΄

Υλικά (για 4 κομμάτια)
  • 4 κοτσάνια καλαμπόκια
  • λίγο αλάτι, για το βράσιμο
  • 4 κουτ. γλυκού βούτυρο, για το τηγάνι 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τα μουστάκια τους. Τα ξεπλένουμε με νερό βρύσης. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με ελαφρώς αλατισμένο νερό (τόσο που να τα σκεπάζει).

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά, καλύτερα σκεπασμένα με το καπάκι. Εναλλακτικά, αν έχουμε χύτρα, τα βράζουμε σε αυτή για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά σε ένα σουρωτήρι για στραγγίξουν. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κουταλάκι βούτυρο να ζεσταθεί καλά και καψαλίζουμε σε αυτό το πρώτο καλαμπόκι για μερικά λεπτά. Το γυρνάμε με μια λαβίδα ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές, μέχρι να φαίνεται σαν ψητό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα καλαμπόκια, ανανεώνοντας κάθε φορά το βούτυρο. 

Εναλλακτικά

Αντί για αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καλαμπόκια σε βουτυρωμένο ταψί στο γκριλ, για 2 - 3 λεπτά. Ενδιαμέσως, τα γυρίζουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr


Tags: καλαμπόκι, Συνταγές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)