FOOD & DRINK

Tα βραβευμένα εστιατόρια που μπορείς να φας μέχρι 40 ευρώ


  • Έχουν εξαιρετικές πρώτες ύλες, άποψη για τη δημιουργική κουζίνα και σέρβις που αποδεικνύει την αξία του.

    Έχουν εξαιρετικές πρώτες ύλες, άποψη για τη δημιουργική κουζίνα και σέρβις που αποδεικνύει την αξία του.

Έχουν εξαιρετικές πρώτες ύλες, άποψη για τη δημιουργική κουζίνα και σέρβις που αποδεικνύει την αξία του. Τα ειδικά μενού σε βραβευμένα εστιατόρια όπου δεν χρειάζεται να χάσεις τον λογαριασμό…

Βαρούλκο Seaside 
Πειραιάς-Μικρολίμανο
Ακτή Κουμουνδούρου 52

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι πάντα άνθρωπος της εποχής του. Ξέρει πώς λειτουργεί η αγορά και τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει τον κόσμο στο εστιατόριο του. Και η ιδέα του για ένα προσιτό μεσημεριανό μενού με οκτώ πιάτα είναι εξαιρετικός τρόπος να δοκιμάσει κανείς την κουζίνα του ξανά και ξανά σε ένα εστιατόριο που τιμά τον τίτλο του με άψογο σέρβις και τη συνοδεία εκλεκτού κρασιού.
 

Malabar 
Βουλιαγμένη
Ξενοδοχείο The Margi
Λητούς 11

O Παναγιώτης Γιακαλής κεντάει μια εξαιρετική ελληνική κουζίνα με προϊόντα κατά κύριο λόγο από τη φάρμα του ξενοδοχείου σε μια farm-to-table εμπειρία. Και τα νέα καλοκαιρινά lunch & dinner μενού αποδεικνύουν το ταλέντο του με πολύ εύστοχες κινήσεις. Ένα συνδυασμό comfort food για όλους(από μπέργκερ μέχρι ιταλικές μακαρονάδες) και Greek Section με χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, όλα με το δικό του twist, σε πολύ προσιτές τιμές(όχι πάνω από 15 ευρώ).

 
Cookoovaya 
Αθήνα-Κέντρο-Ηilton
Χατζηγιάννη Μέξη 2Α

Η Cookoovaya δεν είχε ποτέ ειδικό μενού. Από άποψη και θέση. Όμως το μενού της διαμορφωμένο σε κρύα πιάτα, ξυλόφουρνο, κάρβουνο ή τηγάνι και κατσαρόλα ήταν πάντα προσαρμοσμένο σε πραγματική βάση. Η αθηναϊκή σφυρίδα ένα εμβληματικό πιάτο  που επανέφερε, δεν ξεπερνά τα 21 ευρώ, ο μουσακάς τα 19 ευρώ και ο τραγανός κατσικίσιος γύρος-σε μεγάλες μερίδες-τα 21 ευρώ.

 
Αleria 
Μεταξουργείο
Μεγ. Αλεξάνδρου 57

Τέσσερα πιάτα συν γλυκό στην τιμή των 44 ευρώ. Ο Γκίκας Ξενάκης προτείνει ένα tasting menu που όπως διευκρινίζει είναι φτιαγμένο για να προσφέρεται σε όλο το τραπέζι, και περιλαμβάνει χορτόπιτα, ψητό καλαμάρι με τραγανό ρύζι, κουσκουσάκι μπουρδέτο με θαλασσινά, αρνάκι σιγοψημένο και τελείωμα, κρέμα λευκής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα. Για wine pairing, συνδυασμό δηλαδή κρασιού για κάθε πιάτο, προσθέστε άλλα 25 ευρώ.

 

Hytra 
Νέος Κόσμος 
Λεωφ. Συγγρού 107-109(Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)

Ηytra Apla. To project της Hytra κλείνει ήδη τέσσερα χρόνια επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι ένα καλό εστιατόριο φαίνεται στις σοφές επιλογές του. Εκτός από το street food μενού που συμπληρώθηκε, μπορεί να φάει κανείς μια πράσινη σαλάτα με τόνο, ένα βελούδινο καπνιστό χοιρινό και παραδοσιακό ραβανί με παγωτό μανταρίνι με λιγότερο από 30 ευρώ. Ειδικά τώρα που άνοιξε η ταράτσα είναι απόλαυση…

Πηγή athens wiz guide


Tags: Hytra, Cookoovaya, Aleria, Malabar, Βαρούλκο Seaside, βραβευμένα εστιατόρια, low budget, food and drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)