FOOD & DRINK

Άρωμα Σικελίας στην Αθήνα


  • Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε στην Ελλάδα σιτσιλιάνικα κρασιά από τοπικές ποικιλίες της Μεσσίνας.

    Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε στην Ελλάδα σιτσιλιάνικα κρασιά από τοπικές ποικιλίες της Μεσσίνας.

Τα έξι κρασιά της  Tenuta Gatti, 4 ερυθρά, ένα ροζέ και ένα λευκό, παρουσίασε ο παραγωγόςΝικολάς Γκάτι στο εστιατόριο Food Mafia – V4.Και ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε στην Ελλάδα σιτσιλιάνικα κρασιά από τοπικές ποικιλίες της Μεσσίνα και χαρμάνια με διάσημες ξένες. Αποτέλεσμα; Συγκίνηση

Καλεσμένος της Γεωργίας Κουτσούκου, με την οποία συνεργάζονται στο οινοποιείο του στη Σικελία, ο Νικολάς Γκάτι Ρούσο ήρθε στην Αθήνα για να παρουσιάσει τα κρασιά του στο εστιατόριο Food Mafia – V4. Την παρουσίαση έκανε μαζί με τον Κώστα Τσιανάκα από την «Οινωδία των Sommeliers» (εισάγει στην Ελλάδα οίνο και μπίρα από την Ιταλία) και ο Ηλίας Σκουλάς σεφ του Food Mafia – V4 ετοίμασε ειδικά για την περίσταση μερικές λιχουδιές εμπνευσμένες από την κουζίνα του Παλέρμο (πατέ πουλερικών, ζυμαρικά με σαρδέλες, γουρουνόπουλο).

Αργεντίνος σικελικής καταγωγής, ο Νικολάς Γκάτι επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην πατρίδα του την Μεσσίνα, και με το πάθος που τον διακατέχει, έδωσε νέα πνοή στον ελαιώνα, τα αμπέλια και το παλιό οινοποιείο του πατέρα του, το οποίο εξόπλισε με σύγχρονη τεχνολογία. 
Πρόσθεσε γη, έκανε νέες φυτεύσεις, ανέδειξε τις παλιές τοπικές ποικιλίες, Inzolia, Grillo, Catarratto, Nero d'Avola, Nocera, (κάποιες με καταγωγή αρχαία ελληνική), φύτεψε ξένες,Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, έκανε σπουδαία χαρμάνια και μερικά εξαιρετικά βιολογικά κρασιά που σαρώνουν τις βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στην Αθήνα δοκιμάσαμε έναν οίνο λευκό, ένα ροζέ και τέσσερεις ερυθρούς: 

Λευκό,

  • D.O.C. MAMERTINO BIANCO CATALINA

Ροζέ,

  • SICILIA • INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA (I.G.T.) PAULA

Ερυθρά:

  • NOCERA SICÉ
  • D.O.C. MAMERTINO CVRPANÈ
  • SICILIA • INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA (I.G.T.) FRANCO
  • SICILIA • INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA (I.G.T.) MARTINIANO

Πηγή athens wiz guide


Tags: κρασί, ποικιλία, Σικελία, οίνος, τοπικά κρασιά, food and drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)