FOOD & DRINK

Tα μενού των εστιατορίων

newsroom must


  • Mπαίνει σιγά-σιγά στη συνήθεια της πόλης.

    Mπαίνει σιγά-σιγά στη συνήθεια της πόλης.

Στο εξωτερικό είναι παράδοση. Εδώ μπαίνει σιγά-σιγά στη συνήθεια της πόλης. Μενού με συγκεκριμένη τιμή που μπορείς να δοκιμάσεις τη τέχνη ενός σεφ-που κανονικά θα το σκεφτόσουν-χωρίς να ξεφύγεις στο budget. Τα εστιατόρια που το θεωρούν παράσημο τιμής ειδικά την εορταστική σεζόν φέρνοντας ξανά κόσμο στα τραπέζια…

17 Εστιατόριο
Κολωνάκι
Λυκαβηττού 2 και Ακαδημίας

Lunch menu 4 πιάτων στα 25€ και Diner menu 4 πιάτων στα 30€ εκτός Σαββάτου με όλα τα κλασικά χειμωνιάτικα. Σούπα κακαβιάς, σαλάτα, επιλογή από τρία κυρίως, μπιφτέκι, λαυράκι ψητό ή πένες με καπνιστό σολομό και κρέμα μαστίχας με σπιτικό γλυκό μανταρίνι. Στο πιο all time classic εστιατόριο της πόλης.

Tηλέμαχος Αthens 
Σύνταγμα
Πανεπιστημίου 10

Το πιο καυτό στέκι κρεατολαγνείας των β.π. κατακτά και το κέντρο. Εξυπνο set menu με ένα πλατό με πέντε μεζέδες(εξαιρετικό αν θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα) στην τιμή των 22€. Αν θέλει κανείς μόνο να τσιμπολογήσει το πλατό των ελληνικών τυριών με το κρασί φτάνει τα 18€

F+W by Olivier Campanha
Κολωνάκι 
Ξενοκράτους 49

Τρία διαφορετικά μενού που ξεχωρίζουν ως προς την τιμή και το concept. Μenu degustation με κρασί 55€ με χαρακτηριστικά πιάτα του Olivier Campanha, Menu Decouverte στα 70€ για να προσεγγίσει κανείς πιο βαθιά την τέχνη και Menu Experience στα 95€  με όλα τα μπεστ σέλλερ που έχουν δημιουργήσει τη φήμη.

Sale & Pepe 
Κολωνάκι
Αριστίππου 34

Fixed menus τεσσάρων πιάτων Classico del Chianti αφιερωμένο στο κρασί Cianti και Il Tartufo Bianco e Nero Regalo di Natale αποκλειστικά με την επιμέλεια του Iβάν Οταβιάνι. Παπαρδέλες με ραγού από πάπια, τορτέλι γεμιστά με γλυκιά γκοργκοντζόλα, taglierini με προσιούτο και λευκή τρούφα όλα με συνοδεία από τα καλύτερα του ιταλικού αμπελώνα. Καθημερινά εκτός Σαββάτου στην τιμή των 35€(Chianti) και 69€(Τartufo)

Matsuhisa Athens 
Βουλιαγμένη
Ξενοδοχείο Astir Palace Resort
Απόλλωνος 40

Winter omakase με όλα τα εμβληματικά του Nobu που έκλεισε φέτος οκτώ χρόνια ιστορίας. Πέντε πιάτα ανάμεσα στα οποία και το μπεστ σέλλερ black cod και σούσι στην τιμή των 55€ μαζί με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Matsuhisa.

Διαβάστε περισσότερα στο athens wiz guide.


Tags: menu, μενού, εστιατόρια, Αθήνα, food and drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)