FOOD & DRINK

Ρεβεγιόν Xmas: H αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

newsroom must


  • Διαλέξτε κατηγορία και κλείστε τώρα (τώρα!) τραπέζι…

    Διαλέξτε κατηγορία και κλείστε τώρα (τώρα!) τραπέζι…

Σχέδια, τηλέφωνα, παρέες που φτιάχνονται… Λίγο πριν ευχηθείτε το Merry Christmas, δείτε τη λίστα με τα special places to be για την πιο σπέσιαλ βραδιά του χρόνου. Διαλέξτε κατηγορία και κλείστε τώρα (τώρα!) τραπέζι…


Μέχρι 50 ευρώ

Rock until you drop στο Ηard Rock Café Athens (30€)
Ροκάδικο στυλ και δυνατά vibes για το πάρτι της παραμονής με πολύ μουσική και all time classic αμερικάνικο μενού με barbecue combo και καπνιστό χοιρινό Hickory Smoked Pulled Pork, μπέργκερ και για το τέλος, μπράουνις και χριστουγεννιάτικο cheesecake έκπληξη!

Christmas Special Dinner στο Collage (35€) 
Ηappy Christmas mood σε ένα από τα πιο beatάτα all day bar restaurant του κέντρου. Εορταστικό δείπνο τεσσάρων πιάτων με σούπα από σπαράγγια, χριστουγεννιάτικα πιτάκια με κιμά και κάστανα,  μοσχαρίσια πικάνια και cremeux σοκολάτας με ζελέ σαμπάνιας. Στη συνέχεια, all night πάρτι με djs.

Μενού Χριστουγέννων στο Νice ‘N’ Easy (40€ Κολωνάκι, 45€ Κηφισιά) 
Το πιο δημοφιλές organic restaurant του city ροκάρει με ένα πληρωθικό μενού δια χειρός Χρήστου Αθανασιάδη που μυρίζει αληθινές γιορτές. Κοκτέιλ σαμπάνιας Bellini, βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας, γεμιστή γαλοπούλα ή χοιρινό φιλέτο με Μαυροδάφνη και κάστανα και για το τέλος, η αποθέωση μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με αγιοκέρασο.

Ρεβεγιόν αλά ελληνικά στο ΜάνηΜάνη (40€)
Ο Ανδρέας Φουρούλης στρώνει μανιάτικο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με διαμαντάκια της Ελλάδας. Βελουτέ κολοκύθας με ξινοτύρι, κοκοράκι γεμιστό με κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας και στο τέλος, σπιτικές δίπλες με κρέμα μελιού και πούδρα από μελομακάρονα.

Νew age ρεβεγιόν στο Simul (50€)
Δημιουργική κουζίνα από τον Νίκο Θωμά σε ένα εξαιρετικά σικάτο περιβάλλον. Σούπα σελινόριζας με τσιπς από μάγουλα μαύρου χοίρου, τηγανητό ραβιόλιι με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα από πολύχρωμα τοματίνια, σιγομαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας και διπλή δόση dessert, σορμπέ μανταρίνι και εκλέρ με κρέμα κάστανο.

Christmas cocktail στο Α for Athens (50€/65€ με κοκτέιλ)
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=164
Από τα cocktail bar restaurant που καλλιέργησαν την νέα κοκτέιλ κουλτούρα της πόλης το A for Athens συνδυάζει τις δύο αδυναμίες: χριστουγεννιάτικο μενού με pairing κοκτέιλ. Σούπα παντζάρι με bamboo cocktail, ρολό γαλοπούλας με σάλτσα από μύρτιλλα και κράνα με Moet Rose και κρέμα λεμονιού με μους βανίλιας με White Negroni με λικέρ περγαμόντου.


Από 50 μέχρι 100 ευρώ

Χριστούγεννα με ιστορία στον Βασίλαινα (65€)
Ιστορία ενός αιώνα, ευγένεια και ήθος ενός ονόματος που τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στην νέα ελληνική κουζίνα. Ο Βασίλαινας του Πειραιά μετακόμισε σε νέα διεύθυνση, εκεί που βρισκόταν το Αλάτσι, και για την παραμονή προτείνει σελινόριζα βελουτέ με κάστανο, ταρτάρ φρέσκου μαγιάτικου με καπνιστή μαγιονέζα, χειμωνιάτικο ριζότο με άγρια μανιτάρια, μοσχαρίσιο κότσι με καραμελωμένα κρεμμύδια και για το τέλος, σοκολάτα bitter αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και κανέλλα. Η ελληνική σχολή των Χριστουγέννων.

Christmas with a view στο Olive Garden (75€)
Η υπέροχη βεράντα του Τιτάνια με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη και εμπνευσμένο μενού από τον Χρήστο Τζιλήρα. Βελουτέ από βασιλομανίταρα, γεμιστή χήνα με κυδώνια και κάστανα και σάλτσα Vinsanto, σπιτικοί λουκουμάδες με άρωμα τρούφας και μέλι Ελάτης και χριστουγεννιάτικος κορμός με καραμέλα, αχλάδι και πουρέ κάστανου!

Ρεβεγιόν αστεριών στο St’ Astra (77€)
Μεσογειακό fusion στο κλασάτο εστιατόριο του Radisson Blu Park. Βελουτέ κολοκύθας με άρωμα τρούφας, χοιρινό με ραγού άγριων μανιταριών, mignardises και βέβαια, Μοnt Blanc και πραλίνα με κρέμα λεμόνι και παγωτό lime.

Xριστούγεννα σαν παραμύθι στην Aleria (80€)
Eνα εντυπωσιακό γιορτινό σκηνικό και η μαγεία του Γκίκα Ξενάκη, ενός από τους πιο ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς. Αmuse bouche, χριστόψαρο ψητό, ορτύκι με άγρια μανιτάρια, σιγομαγειρεμένο γουρουνάκι με σάλτσα από ρόδι και τζίντζερ, κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι και «χώμα» μελομακάρονου και επιλογή για wine pairing(προαιρετικά) στα 45€.

Xριστουγεννιάτικος μπουφές στο The Parliament (80€)
Γιορτινή ατμόσφαιρα στο μάξιμουμ. Στο  κέντρο της Αθήνας, φινέτσα, στυλ και χριστουγεννιάτικη εξτραβαγκάντζα στο μπουφέ που τα έχει όλα: σολομός, πλατό τυριών, έξι σαλάτες, θαλασσινά αλλά κυρίως, κρεατικά με χοιρινό φρικασέ, καρέ μοσχαράκι και όλα τα συνοδευτικά συν craving stand με γεμιστή γαλοπούλα με σάλτσα άγριου βατόμουρο και ψητό μπουτάκι χοιρινό. Στις απολαύσεις η συλλογή των γλυκών με κορμούς, προφιτερόλ και βέβαια, δίπλες. Με ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Asian elegance στο Rakkan (80€)
Koσμοπολίτικη ασιατική κουζίνα σε ένα χώρο αληθινής κομψότητας. Prosecco Bellini, καπνιστός σολωμός με μπλίνις, βελουτέ από αχινό, τσεβίτσε σφυρίδας, φιλέτο πάπιας με πουρέ από κάστανο και για το τέλος μους σοκολάτας Valrhona με καραμέλα μήλου αρωματισμένο με yuzu και ζελέ από ουίσκι.                                     

Χριστούγεννα at the sea στο Βαρούλκο Seaside (85€)
Η αυτοκρατορία Λαζάρου. Το απόλυτο σέρβις, εξαιρετικές πρώτες ύλες, εξαιρετικό περιβάλλον και βέβαια, η υπογραφή Λευτέρη Λαζάρου που είναι ο μετρ της ευζωίας. Ταρτάρ γαρίδας, χτένια με σάλτσα εσπεριδοειδών, γαρίδα jumbo με κους κους αρωματισμένο με παντζάρι, cote de veaux με ψητά σπαράγγια και μπάρα μους κάστανου με σορμπέ μανταρίνι.

Christmas Eve Dinner στο Malabar InHouse (98€)
Λαμπερές βραδιές στο κοσμοπολίτικο Malabar με μενού από τον Παναγιώτη Γιακαλή που κεντάει πάνω στη δημιουργική κουζίνα. Τερίνα φουά γκρα με ζελέ από καφέ Arabica, καρέ από μοσχαράκι γάλακτος με κρούστα λιαστής ντομάτας και μελομακάρονο με κρέμα κολοκύθας, παγωτό από μέλι και τσιπς γλυκοπατάτας.

Χριστουγεννιάτικοι πειραματισμοί στη Hytra (80€/100€ με 4 ποτήρια κρασιού ανά άτομο)
Θέατρο και υψηλή γαστρονομία. Η Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι ο απόλυτος γιορτινός συνδυασμός με ένα μενού που αποδεικνύει το δημιουργικό προσανατολισμό του. Κήπος του σεφ με βρώσιμα λουλούδια, φραγκόκοτα, λευκή σοκολάτα με ιπποφαές, λουκούμι με φατουράδα και παρφέ από φυστικοβούτυρο και σοκολάτα μαζί με ζαχαρωτά με γεύση πεύκου.


Από 100 ευρώ και πάνω

Reveillon de Noel στη Σπονδή (140€)
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=389
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και στα 100 καλύτερα του κόσμου με χριστουγεννιάτικο class και απαράμιλλη τελετουργία απόλαυσης. Σολωμός ψημένος στο αλάτι, τηγανητό φουά γκρα, πέρδικα με μαύρες τρομπέτες και για το τέλος, εκπληκτική Mont Blanc. Εμπειρία! 

Christmas Eve στο GB Roof Garden (205€)
http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=351
To class, το service, η grande cuisine της Μεγάλης Βρεταννίας. Παράδοση στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα όχι μόνο για τη θέση και τη διακόσμηση αλλά γιατί συνεχίζει τη μεγάλη σχολή της αστικής κομψότητας. Ο Αστέριος Κουστούδης επιβεβαιώνει τη φήμη και το αστέρι Μichelin του με την επίβλεψη του Σωτήρη Ευαγγέλου σε ένα μενού που τα συγκεντρώνει όλα. Γαλλική τεχνοτροπία, εξαιρετικές πρώτες ύλες και βέβαια, ελληνική μαεστρία. Βασιλικό καβούρι Bloody Mary, ραβιόλι γεμιστό με πάπια κονφί, γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με κυδώνια και για το τέλος, τα υπέροχα γλυκά του Γάλλου δεξιοτέχνη Αrnaud Larher.

All time Christmas στο Tudor Hall (185€)
Φινέτσα, στυλ, τελετουργία στο δείπνο, κομψότητα και διεθνής αίγλη για το βραβευμένο εστιατόριο του King George που τη βραδιά των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε ένα μαγικό σκηνικό με θέα την Ακρόπολη. Αλέξανδρος Κοσκινάς στο μενού μαζί με την επίβλεψη Σωτήρη Ευαγγέλου σε ένα γιορτινό δείπνο επτά πιάτων με ζωντανή μουσική με πιάνο, βιολί και τσέλο. Καρπάτσιο φρέσκου σολομού Σκωτίας, ραβιόλι με γαρίδες και θαλασσινά με μπισκ, παραδοσιακή γαλοπούλα, γουρουνάκι γάλακτος με ψητά κυδώνια και σφαίρα πικρής σοκολάτας του Γάλλου Arnaud Larher που αξίζει από μόνη της την επίσκεψη.

Gala Dinner στο Galaxy Restaurant (145€)
H γιορτινή Αθήνα από το καλύτερο σημείο της πόλης. Στη βεράντα του Χίλτον στήνεται πάντα το πιο δημοφιλές πάρτι με εξαιρετική κουζίνα έξι πιάτο, σαμπάνια Mumm, ένα ποτήρι ουίσκι Macallan μετά το δείπνο και free pass στο πάρτι του Galaxy Bar που συγκεντρώνεται όλη η πόλη. Οσο για το Βυζαντινό στήνει χριστουγεννιάτικο μπουφέ (110€) με ελεύθερη πρόσβαση επίσης στο πάρτι του Galaxy.


Tags: Χριστούγεννα, ρεβεγιό, Αθήνα, food and drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)