FOOD & DRINK

Απεριτίφ-best of

newsroom must


  • Τζιν τόνικ, ένα spritz, ένα βερμούτ και έχεις αλλάξει διάθεση.

    Τζιν τόνικ, ένα spritz, ένα βερμούτ και έχεις αλλάξει διάθεση.

Ξεκίνησε δειλά και έγινε η νέα τάση στην drinking κουλτούρα της πόλης δημιουργώντας μια νέα γενιά aperitif lovers. Oι καλύτερες προτάσεις για ένα απεριτίφ στην πόλη. Τζιν τόνικ, ένα spritz, ένα βερμούτ και έχεις αλλάξει διάθεση…

Barreldier
Κέντρο 
Βουλής 7, Στοά Μπολάνη
Νέο spot στο κέντρο που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πίσω από την μπάρα του συναντάμε τον έμπειρο Mario Basso ενώ το concept του βασίζεται στις προτάσεις παλαιωμένων κλασικών συνταγών σε cocktail κάτι που άλλωστε γίνεται άμεσα αντιληπτό χάρη στα πολλά βαρελάκια που υπάρχουν στον χώρο. Πολύ καλά σπιτικά βερμούτ και λικέρ, ενώ υπάρχει και φαγητό. Αγαπημένη στάση και για after office.

Οdori 
Kέντρο
Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος
Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας αφιερωμένη στην αυτού υψηλότητα του βερμούτ. Ενας μυστικός «κήπος» στο κέντρο της πόλης σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design. O χώρος από μόνος του λόγος να πας αν και εδώ ο πρωταγωνιστής είναι τα κοκτέιλ με βερμούτ γραμμένα στον κατάλογο με τη μικρή τους ιστορία. Δεν θα περίμενε, βέβαια, κανείς κάτι διαφορετικό από την ομάδα των τεσσάρων του Τheory Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκη, Γιώργο Καίσαρη και Μανώλη Λυκιαρδόπουλο που έχουν φτιάξει τα καλύτερα concept σε μπαρ τα τελευταία χρόνια. Η κουζίνα κινείται σε ιταλικά με εξαιρετική πίστα από τον ξυλόφουρνο και σεφ τον Αλβέρτο Σιμιλλίδη. Τελευταία προσθήκη και το κυριακάτικο brunch με μπέργερ, κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, αυγά μπένεκτικ και ιταλικούς λουκουμάδες bomboloni. Από τα μέρη που χαίρεσαι να βάζεις στοίχημα γιατί ξέρεις ότι θα κερδίσεις…

Bellini Aperitivo 
Κηφισιά
Λεβίδου 11
Classy, κοσμικό, πάνω σε μια ιδέα του Τάκη Φορνέζη, με όλα τα β.π. να καταλήγουν τα βράδια για ένα ποτό μετά τα ψώνια/γραφείο. Δίπλα στο πBox, ήταν από τα πρώτα που έφεραν ξανά τη μόδα των cocktail bars στο κέντρο της Κηφισιάς μαζί με το Recipe που κινείται σε πιο χαλαρούς τόνους. Τα βράδια η αυλή στον πεζόδρομο και μπροστά στη Λεβίδου μεταμορφώνεται σε party scene. Το μενού περιλαμβάνει και μερικά signature πιάτα.

Alfiere 
Koλωνάκι
Σέκερη 5
Σικάτο, απομονωμένο, με όλο τον πολιτικό κόσμο να δίνει ραντεβού, από τα classic ιταλικά στέκια του Κολωνακίου. Μερικούς από τους καλύτερους ιταλικούς οίκους σε τυριά και αλλαντικά, 42 ετικέτες κρασιών από ελληνικούς, ιταλικούς και γαλλικούς αμπελώνες, εξαιρετικός εσπρέσο και σέρβις που θυμίζει καφέ στo Mιλάνο. Σταθερό meeting point μετά τη δουλειά για ένα ποτήρι κρασί στη μπάρα.

City Bar des théâtres
Σύνταγμα/Εμπορικό Κέντρο City Link (Στοά Σπυρομήλιου)
Κοσμοπολίτικο all day bar, συνέχεια του City Bistro, από την ίδια ομάδα των αδελφών Πανά αλλά στη λογική pre/post theater bar. Το πρωί θα τους δεις όλους για ένα εξαιρετικό εσπρέσο ενώ το απόγευμα μετατρέπεται σε bar aperitivo όπως αυτά που βρίσκονται στις σικάτες περιοχές του Μιλάνου για ένα τελευταίο ποτήρι κρασί με ενδιαφέροντα bites. Για πρώτη φορά, όμως, φέρνει τη φιλοσοφία των βρετανικών και νεουορκέζικων pre/post theater bar με ένα απολαυστικό κοκτέιλ πριν ή μετά τις παραστάσεις του Παλλάς.

Διαβάστε περισσότερα στο athens wiz guide.


Tags: City Bar des théâtres, Alfiere, Bellini Aperitivo, Odori, Barreldier, απεριτίφ, food&drink

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

  • σχολιάστε

Νηστίσιμα γλυκά: ο τελευταίος πειρασμός

  • σχολιάστε

Από πού να αγοράσεις νηστίσιμα;

  • σχολιάστε

Aπό πότε η νηστεία έγινε τάση;

  • σχολιάστε

Θα σε δω στα cult!