FOOD & DRINK

Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της

newsroom must


  • Γιατί η ελληνική κουζίνα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

    Γιατί η ελληνική κουζίνα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Ποιος κάνει κασιώτικα ντολμαδάκια; Πού θα φας κολοκυθάκια αυγολέμονο και κοτόπουλο μιλανέζα; Τα στέκια που επιμένουν (ευτυχώς) κλασικά και ελληνικά…

Για αγκινάρες αλά πολίτα και κοτόπουλο μιλανέζα
Κεντρικόν 
Σύνταγμα
Κολοκοτρώνη 3
Αγκινάρες αλά πολίτα, φασολάκια, κοτόπουλο μιλανέζα και όλα τα διεθνή σε ένα εστιατόριο που έχει κλείσει αισίως τα 80 χρόνια διατηρώντας το ίδιο ακριβώς στυλ. Καθημερινά δέκα πιάτα ημέρας. Μην παραξενευτείς αν δεις δίπλα σου υπουργούς.

Για σοφρίτο με πουρέ
Bλάσσης
Ιλίσια
Μαιάνδρου 15 (Σταθμός Μέγαρο Μουσικής)
Λεπτές φέτες μοσχάρι σε σάλτσα από λευκό κρασί σερβιρισμένο με πουρέ σε ένα πιάτο που έχει πάντα  μόνιμο κοινό. Ανάλογα την εποχή κάνει επίσης ντολμάδες αμπελόφυλλο με κιμά και χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας. Κλασικό στέκι τα μεσημέρια στο κέντρο.

Για αθηναική σαλάτα
Cookoovaya 
Αθήνα-Κέντρο-Ηilton
Χατζηγιάννη Μέξη 2Α
Σήμα-κατατεθέν στα κυριακάτικα τραπέζια της δεκαετίας του ’70 και εξαφανισμένο πιάτο από τα εστιατόρια για χρόνια. Η ομάδα των πέντε ήταν μια από τις λίγες που την επανέφεραν στο κλασικό στυλ της. Ξεψαχνισμένη σφυρίδα με σέλινο και καρότο, τυλιγμένη σε home made μαγιονέζα. Κάνουν και άλλα κλασικά πιάτα ολίγον πειραγμένα ως είθισται, όπως το κοκκοράκι με χυλοπίτες και μυζήθρα.

Για λαχανοντολμάδες
Zonars
Σύνταγμα
Βουκουρεστίου 9
Πιάτο με ιστορία μαζί με τα κολοκυθάκια αυγολέμονο και τον μουσακά που επεβίωσε όλων των ανακαινίσεων και επέστρεψε πλέον με την αύρα του κλασικού δίπλα στα νέα πιάτα του Νίκου Σκλήρα. Τα μεσημέρια εξαφανίζεται αμέσως.

Για κασιώτικα ντολμαδάκια
Εστιατόριο Μουσείου Μπενάκη 
Κολωνάκι
Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας
Μικροσκοπικά, τυλιγμένα στο χέρι, σε ένα μενού φουλ ελληνικά μαγειρευτά από την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριου(Jean-Louis Capsalas/Διονύσης Αλέρτας) που προσελκύει ακριβώς για αυτό το σκοπό. Εξαιρετικά ντολμαδάκια κάνει επίσης και το κλασικό ταβερνάκι Τριφύλλι πίσω από το γήπεδο του Παναθηναικού. Ωραία στάση για τίμια ελληνική κουζίνα τα μεσημέρια.

Διαβάστε περισσότερα στο athens wiz guide.


Tags: Εστιατόριο Μουσείου Μπενάκη, Τριφύλλι, Κεντρικόν, Βλάσσης, Cookoovaya, Zonars, κλασικά, ελληνικά, food&drink

Σχόλια

(Πρέπει να για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

  • σχολιάστε

Νηστίσιμα γλυκά: ο τελευταίος πειρασμός

  • σχολιάστε

Από πού να αγοράσεις νηστίσιμα;

  • σχολιάστε

Aπό πότε η νηστεία έγινε τάση;

  • σχολιάστε

Θα σε δω στα cult!