FOOD & DRINK

Tα νέα έθνικ που μιλούν όλοι


  • Πού θα φας empanadas; Που θα βρεις τα ωραιότερα piscos της πόλης; Και που σερβίρουν κρέατα στυλ Νέας Ορλεάνης;

    Πού θα φας empanadas; Που θα βρεις τα ωραιότερα piscos της πόλης; Και που σερβίρουν κρέατα στυλ Νέας Ορλεάνης;

Πού θα φας empanadas; Που θα βρεις τα ωραιότερα piscos της πόλης; Και που σερβίρουν κρέατα στυλ Νέας Ορλεάνης; Πριν μερικά χρόνια, έθνικ ήταν μόνο τα κινέζικα. Σήμερα, νέοι σεφ φτιάχνουν εξαιρετικά στέκια που συστήνουν μια άλλη, πολύχρωμη, χαρούμενη, κοσμοπολίτικη και εξωστρεφή κουζίνα. Τα νέα έθνικ που συγκεντρώνουν κάθε βράδυ την πόλη…

Pantera Negra(La)
Πλάκα
Καλογριώνη 6

Nέα άφιξη με περουβιανό μπιστρό και pisco bar από τον Δημήτρη Κατριβέση που εισήγαγε τα περουβιανά ήθη στην Αθήνα πολύ πριν γίνουν μόδα. Εθνικ design που συνδυάζει και street food στοιχεία-με την αφίσα των Street Food Fighters σε πρώτο πλάνο-μπροστά στην πλατεία της Ρωμαικής Αγοράς. Μεγάλη συλλογή από piscos, αποστάγματα που σερβίρονται με περoυβιανά τάπας και μια δημιουργική και άκρως ενδιαφέρουσα κουζίνα από τον Κατριβέση που πειραματίζεται σε tiraditos και τσεβίτσε.

 

Los Loros 

Σύνταγμα
Ξενοφώντος 14 και Νίκης

Βενεζουέλα-Κολομβία σε ένα street foodάδικο με την τρέλα(δημιουργική πάντα!) του Marko Rossi(πρώην Nixon). Τροπικό design, happy mood και ένα γρήγορο μενού στη λογική των empanadas και arepas, μικρά ψωμάκια με καλαμποκάλευρο που γεμίζεις αναλόγως. Συν κολομβιανό καφέ και ρούμι από τη Βενεζουέλα σε μια τροπική απόλαυση xxxlarge. Oσο για την απορία του ονόματος, σημαίνει παπαγαλάκια…

 

Μardi Gras
Γλυφάδα
Αρτέμιδος 3, Πλ. Εσπερίδων

Νέα Ορλεάνη καλεί Γλυφάδα. Νέο στέκι από την ομάδα του Τokyo Joe με έμφαση στην κρεολέζικη κουζίνα της Νέας Ορλεάνης. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ φτάνει μέχρι αργά το βράδυ με τα κοκτέιλ του Αλέξανδρου Πρεβίτσα. Η κουζίνα πολυσυλλεκτική σε όλες τις τάσεις της νεοορλανδέζικης με έμφαση το κρέας. Από τα στέκια που συζητιούνται…

 

Izakaya
Κολωνάκι
Λεβέντη 5

Νέα άφιξη και πολυσυζητημένη κυρίως λόγω της μεταγραφής του Χρόνη Δαμαλά, από τους πιο ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς με βαθιά γνώσης της japanese κουζίνα. Μια ακόμα φορά στα backstage βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Μωράκη που φέτος έχει σαρώσει τις εντυπώσεις. Ο χώρος μικρός-όπως ταιριάζει, άλλωστε, με το concept των izakaya, των παμπ του Τόκυο συχνάζουν οι Γιαπωνέζοι για ένα ποτήρι σάκε μετά τη δουλειά-, με αφίσες από μνημειώδεις γιαπωνέζικες ταινίες των ΄50. Οσο για την κάρτα: νιγκίρι, σασίμι, ράμεν(που μάλλον, από ό,τι φαίνεται θα γίνει η τάση της σεζόν), τηγανητά ρολά, ψωμάκια ατμού και γιαπωνέζικου τύπου γλυκά. Σάκε στο μπουκάλι και καραφάκι. Απαραίτητα κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

Nolan
Σύνταγμα
Βουλής 31-33

Νέα άφιξη στην έθνικ γειτονιά του κέντρου από την πρώην ομάδα του Πbox. Στην ιδέα ο Κώστας Πισσιώτης που έδωσε και το όνομα από τον αγαπημένο του σκηνοθέτη και στην κουζίνα ο νεαρός Σωτήρης Κοντιζάς, sous chef του Πbox, ελληνοιαπωνικής καταγωγής που έχει περάσει και το λονδρέζικο Ledbury. Σικάτο design της δεκαετίας του ΄70 και πιάτα που ταξιδεύουν από τους δρόμους του Βιετνάμ μέχρι Νέα Υόρκη με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Σπεσιαλιτέ το NFC, το τηγανητό κοτόπουλο του Νόλαν και η παλαμίδα με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι! Από τα στέκια που συζητιούνται ήδη πολύ…

 


Tags: wiz, going out, Αθήνα