kallivoka

Τα trendy εστιατόρια της πόλης


  • Abovo

    Abovo

Πηγαίνει όλη η πόλη, τα συζητούν στις παρέες. Τα στέκια που είναι «καυτά» τώρα…

To νέο Abovo του Νουρλόγλου
Αbovo

Κολωνάκι
Τσακάλωφ 18

Στο χώρο της πρώην Pasteria, μετά την επιτυχία της περσινής σεζόν και τα βραβεία που σάρωσε ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Σικάτο περιβάλλον, δημιουργική άποψη για το design και κυρίως, το στυλ, ένας υδροπονικός κήπος στο βάθος για τα φρέσκα μυρωδικά του και μια κουζίνα παίζει σε διπλό ταμπλό. Αbovo White με ένα πιο ελαφρύ lunch μενού και Abovo το βράδυ με πιο intriguing πιάτα. Ιδιαίτερο concept το menu degustation με 10 πιάτα που θα επιλέγει ο καλεσμένος από τα signature του Noύρλογλου χωρίς να γνωρίζει από τι αποτελούνται.

http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=1005

Νέο ιαπωνικό με την υπογραφή του Χρόνη Δαμαλά
Izakaya

Κολωνάκι
Λεβέντη 5

Νέα άφιξη και πολυσυζητημένη κυρίως λόγω της μεταγραφής του Χρόνη Δαμαλά, από τους πιο ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς με βαθιά γνώσης της japanese κουζίνα. Μια ακόμα φορά στα backstage βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Μωράκη που φέτος έχει σαρώσει τις εντυπώσεις. Ο χώρος μικρός-όπως ταιριάζει, άλλωστε, με το concept των izakaya, των παμπ του Τόκυο συχνάζουν οι Γιαπωνέζοι για ένα ποτήρι σάκε μετά τη δουλειά-, με αφίσες από μνημειώδεις γιαπωνέζικες ταινίες των ΄50. Οσο για την κάρτα: νιγκίρι, σασίμι, ράμεν(που μάλλον, από ό,τι φαίνεται θα γίνει η τάση της σεζόν), τηγανητά ρολά, ψωμάκια ατμού και γιαπωνέζικου τύπου γλυκά. Σάκε στο μπουκάλι και καραφάκι. Απαραίτητα κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=1039

 
To νέο ελληνογιαπωνέζικο μπιστρό
Nolan

Σύνταγμα
Βουλής 31-33

Νέα άφιξη στην έθνικ γειτονιά του κέντρου από την πρώην ομάδα του Πbox. Στην ιδέα ο Κώστας Πισσιώτης που έδωσε και το όνομα από τον αγαπημένο του σκηνοθέτη και στην κουζίνα ο νεαρός Σωτήρης Κοντιζάς, sous chef του Πbox, ελληνοιαπωνικής καταγωγής που έχει περάσει και το λονδρέζικο Ledbury. Σικάτο design της δεκαετίας του ΄70 και πιάτα που ταξιδεύουν από τους δρόμους του Βιετνάμ μέχρι Νέα Υόρκη με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Σπεσιαλιτέ το NFC, το τηγανητό κοτόπουλο του Νόλαν και η παλαμίδα με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι! Από τα στέκια που συζητιούνται ήδη πολύ…

http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=1002

Το νέο designάτο wine bar του Ψυρρή
Zampanό
Ψυρρή
Σαρρή 18

Πολυσυζητημένη άφιξη στο ισόγειο του hostel City Circus. Κινηματογραφικό design με old fashion κομμάτια, νοσταλγία, σικάτο στυλ και μια κουζίνα που κινείται μεταξύ wine bar και ελληνικής δημιουργικής. Ωραία κάρτα με κρασιά από μικρούς παραγωγούς. Από τα μέρη που γίνονται γρήγορα στέκια για την άποψή τους. Τo όνομα εμπνευσμένο, από τι άλλο, από τον ομώνυμο ρόλο που έπαιζε ο Αντονι Κουίν στο La Strada του Φελίνι. Από τα λίγα μέρη που πραγματικά απαγορεύεται το κάπνισμα.

http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=1026

Οι νέοι ψαρομεζέδες του Ψάριστον στη Βαρβάκειο
Αιόλου 68

Μοναστηράκι
Αιόλου 68

Συνεργασία ανάμεσα στον  Βασίλη Ακριβό(Ψάριστον), Αγγελο Φραντζή(Βar B.Q.) και τον οινολόγο Γιώργο Τάρναρη στην περιοχή της Αιόλου που αναβιώνει σαν πιάτσα. Λευκό design, καλαμωτές στην οροφή, μοντέρνα άποψη και στα τραπέζια μεζεδάκια με θαλασσινά για μεσημέρι και βράδυ. Από λακέρδα και σασίμι μέχρι τα κλασικά που έχουν δημιουργήσει τη φήμη του Ψάριστον.

To μπαρ που έφερε ξανά κόσμο στην Τρούμπα
Madama

Πειραιάς
Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101

Τalk of the town στο πιο απρόσμενο opening της χρονιάς. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά από άποψη design μπαρ στην περιοχή της Τρούμπας και των κόκκινων φαναριών με σκηνικό εμπνευσμένο από συνοικία των ‘60ς με την υπογραφή των Γιώργου Γαβαλά-Γιάννη Μουρίκη. Εμπνευσμένα κοκτέι, πάρτι τα σαββατοκύριακα μέχρι τα ξημερώματα και κόσμος που κατεβαίνει από το κέντρο μόνο και μόνο για την αναβίωση της περιοχής. Ανοιχτό από νωρίς το απόγευμα για ποτό και ποικιλίες χαμόν και τυριά.

http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=944
 


Tags: Aιόλου 68, Zampanό, Nolan, Madama, Abovo, izakaya

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)