kallivoka

Το πρώτο pop up εστιατόριο του Cucina di Caruso στο Common Secret


Πληθωρικός, παθιασμένος, από τους λίγους άριστους γνώστες της ιστορίας του φαγητού και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικός μάγειρας . Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης του γνωστού σε όλους food blog Cucina di Caruso σε επίσημη πρώτη στο pop up εστιατόριο του που από την Παρασκευή 12/2 φιλοξενείται όλο το Φεβρουάριο και Μάρτιο στο Common Secret.

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα σε πολυεθνικές στο χώρο της διαφήμισης να βρίσκει χρόνο να μαγειρεύει τόσο καλά; Για τον Δημήτρη Παπαμυζούρη, κοινώς Μr. Caruso, η απάντηση είναι απλή: αγάπησε τόσο το φαγητό από τη Σμυρνιά γιαγιά του Nαυσικά που ήταν αδιανόητο(και αδύνατο, δηλαδή) να μην ζει μέσα στην κουζίνα.

Λάτρης των καλών τεχνών, της αισθητικής, της ποίησης της αστικής κουζίνας, κάποια στιγμή αποφάσισε αυτό που απολάμβαναν οι άλλοι και ο ίδιος  να το δημοσιεύσει στο food blog του. Σε λίγο καιρό έγινε το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης και όλοι έμπαιναν να δουν τις νέες συνταγές του.

Συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα με πάπρικα, σιγομαγειρεμένο ραγού μπολονέζ, μεταξομελοπορτοκαλένιο κοτόπουλο, οι περίφημη κεφτέδες του, φάβα αλά Caruso, όλα όσα έχει μάθει από την αστική παιδεία του, τα ταξίδια του φοιτητής στη Νέα Υόρκη, τις κόρες και τις γυναίκες του και ιδιαίτερα, την Ουαλή Sophie που έχει πολιτογραφηθεί πλέον Ελληνίδα(όπως και είναι, στην άποψη και το ταπεραμέντο). Μια εμπειρία ζωής που ξεπερνά την εμπειρία του φαγητού.

Και φέτος αποφάσισε να ενδώσει σε μια παράκληση φίλων από καιρό. Στη δημιουργία του πρώτου pop up εστιατορίου του για δυο μήνες στο χώρο στο Common Secret.  Mια τάση που λειτουργεί πολύ καλά στο εξωτερικό με εστιατόρια μέσα σε εστιατόρια για λίγο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά τα σχέδια είναι μεγάλα: το μενού περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά του πιάτα με έξτρα εκπλήξεις ανάλογα με τις εποχές. Καρπάτσιο με σάλτσα του Ηarry’s Bar της Βενετίας, αστική σαλάτα με πομοντόρια και ξινομυζήθρα, το περίφημο ανατρεπτικό παστίτσιο του, μια σειρά από έξτρα κοπές όπως araignée steak, tri tip sirloin και ribeye 60 ημερών ωρίμανσης από ελληνικό μοσχαράκι, και για το τέλος, τα αγαπημένα γλυκά της Sophie, sticky toffee pudding και στίλτον με μπισκότο πικρής σοκολάτας με αχλάδι και σιρόπι πορτό πάνω σε μια ιδέα του Heston Blumenthal.

Με έμφαση πάντα στις πρώτες ύλες επιλέγει όλα τα κρέατα από τη φημισμένη Φάρμα Μπράλου του Δάμη Πειθή που εγκατέλειψε και αυτός τις πολυεθνικές στο Λονδίνο για να ακολουθήσει το όνειρό του.
 
Όσο για το όνομα Caruso αν και παραπέμπει ΣΤΟΝ τενόρο , ανήκει στο γενεαλογικό δέντρο της γιαγιάς του από τους τελευταίους απογόνους των Καρούσων της Κεφαλονιάς)

Τo pop up εστιατόριο της Cucina di Caruso θα λειτουργεί όλο το Φεβρουάριο κάθε Παρασκευή βράδυ και το Μάρτιο τις Παρασκευές και σαββατόβραδα. Κάθε Παρασκευή το νέο μενού θα δημοσιεύεται στο facebook του Cucina Caruso. Kρατήσεις εγκαίρως γιατί η λίστα αναμονής ξεπερνά την εβδομάδα.

COMMOM SECRET: http://athens.wiz-guide.com/index.php?pageaction=kat&modid=2&plaid=162

 


Tags: Δημήτρης Παπαζυμόυρης, Cucina Caruso, common secret

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)